Kanser düşmanı nar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2013 Güncelleme 17 Mart 2013, 00:00
Kanser düşmanı nar

İÇİNDEKİLER

Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar; vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Çarpıntıyı giderir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, kansere karşı vücudu korur.

Ekinezya soğuk ilacı
Ekinezya tam bir şifa kaynağıdır. Bu özelliğiyle ekinezya; soğuk algınlığı, grip, nezle, üst solunum yolları hastalıklarında vücudun savunma sistemini güçlendirir. İltihaplı romatizmaya ilaç olur. Deride meydana gelen alerjik hastalıkları iyileştirir.

Sinirlere ökse otu
Orta Çağ'da ökse otu, her hastalığı iyi edebilecek bir bitki olarak tanınırdı. Sinir yollarına iyi gelen ökse otu, sara hastaları için tavsiye edilir. Damar kireçlenmesinde faydalıdır. Fazla kullanıldığı takdirde ise bilinci uyuşturur, adaleleri zayıflatır.

Mide için yılan otu
Türkiye'de çokça yetişen yılan otu kökü, yardımcı tedavi anlamında kullanılıyor. Araştırmalara göre yılan otu kökü ateşi düşürür, ekşime ve spazm gibi mide hastalıklarını giderir. Kansızlıkta oldukça faydalıdır. Sakinleştirici etkiye sahiptir.

Bamya mideyi rahatlatır
Anadolu'da yemeği sık sık yapılan bamya, uzmanlara göre aynı zamanda şifalı bitkiler arasında önemli bir yer alıyor. Araştırmalara göre; bamya, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı oluyor. Mineral zengini bamya, halsizliğe de iyi geliyor.

Kalp dostu mercimek
Lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimek, başta B vitamini ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısından da zengindir. Besin değeri yüksek olan mercimek, kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır.

Mısır püskülü zayıflatır
Mısır püskülü bol miktarda potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Kaynatılarak suyu içilen mısır püskülü idrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır.

Gelincik uyku getirir
Gelincik bitkisinin çiçeği yatıştırıcıdır. Tadı acı olan şurubu yapılan gelincik, uykusuzluk çekenlere faydalıdır. Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir. Öksürüğü ve öksürüğün boğazda yaptığı gıcığı keser. Aynı zamanda hafif dereceli yanıkları da kısa sürede iyileştirir.

Romatizmaya yasemin
Türkiye'de sıkça yetişen bir bitki olan yasemin, uzmanlarca şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre yasemin, romatizmayı giderir. Mafsal ağrılarına iyi gelir. Ateşli hastalıklarda da kullanılan yasemin, ateşi düşürür. Yasemin çayı kabızlığı da önler.