Cilt kremi domates

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2013 Güncelleme 24 Ocak 2013, 00:51
Cilt kremi domates

İÇİNDEKİLER

Bir çok faydası olan domates cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik ve renk verir. Dilimlenmiş domatesi ciltteki sivilce ve siyah noktaların üzerine koyup bir süre beklettikten sonra cilt temizlenirse yararı görülür. Suyu, derideki gözenekleri sıkılaştırır.

ELMA SAÇA İYİ GELİR
Elmayı kabukları ile yemek hem daha besleyici hem de sindirim sistemi açısından daha yararlıdır. Taze elma suyu yüze ve boyuna sürülürse kırışıklıkların oluşması geciktirir. Bir miktar elma sirkesi suya karıştırılıp cilt bakımı ve temizliği, saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için kullanılabilir

TANSİYONA YABAN HAVUCU
Turpa benzeyen yaban havucu bol miktarda potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri ile uçucu yağ içerir. Basur şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Uykusuzluk, romatizma ve yüksek ateş şikayetlerinde faydalıdır.

DİKEN ÜZÜMÜ ATEŞ DÜŞÜRÜR
Diken üzümünün kırmızı renkli meyveleri vardır. Olgun meyveleri ile kurutulmuş kökü kullanılır. C vitamini, elma ve limon asitleri bulunur. İştah açıcı ve kuvvet vericidir. Ateş düşürücü ve damar daraltıcıdır. Yüksek dozda müshil etkisi gösterir.

UYKUSUZLUĞA AKDİKEN
Akdiken ağaçlık alanların kenarlarında yetişen bodur bir bitkidir. Etkili bir müshil olan akdiken idrar arttırıcıdır ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. 20 tane meyve şiddetli ishale neden olabilir. Derideki kaşıntıları kesmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

BAŞ AĞRISINA GÜL SUYU
Gülden gül suyu ve gül yağı elde edilir. Kremlerde ve kozmetik sanayinde kullanılır. Gül suyu cildi güzelleştirir. Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir. Gül taç yapraklarının badem yağına batırılması ile elde edilen gül yağı, göz çevresindeki kırışıklıkları temizler.

YARPUZ NEFES AÇAR
Yarpuz otu pembe-mor karışımı renklerde çiçekler açan ve naneye benzeyen, güzel kokulu bir bitkidir. Mideyi kuvvetlendirici ve nefes darlığını giderici etkilere sahiptir. Vücudu rahatlatır ve ferahlık verir. Mide bulantısını giderir. Balgam söktürür.

NEVRUZOTU KANI TEMİZLER
Eski bir şifalı bitki olan nevruzotu balgam söktürür. Kanı temizler ve kalbi güçlendirir. Bağırsak gazını söktürür ve sancılarını giderir. Zehirli hayvan sokmalarında da faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ülsere karşı da faydalıdır. Ödemleri giderici etkilere sahiptir.

SOYA KASLARI GÜÇLENDİRİR
Soya fasulyesi sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kandaki şeker oranını dengeleyen Soya şeker hastalarına da yararlıdır. Sinirleri ve adaleleri güçlendirir. Prostatın büyümesini engeller.