Süper besinler

Bu besinler dünyanın en sağlıklı gıdaları. Yüksek oranda vitamin ve antioksidan içeriyorlar Kalp hastalığı ve kanserle savaşıyorlar. Üstelik kalori değerleri de düşük

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2013 Güncelleme 10 Ocak 2013, 00:00
Süper besinler

İÇİNDEKİLER

ABD'li bilim adamları bugüne dek yapılan araştırmaları inceledi, ölçtü, biçti ve hesapladı. Dünyanın en sağlıklı besinlerini belirledi. Hesaplama için besinlerin yüksek oranda vitamin, mineral ve posa içermesi, yüksek oranda fitonutrient ve Beta karoten gibi antioksidanlar içermesi, kalp hastalıkları başta olmak üzere koroner hastalık riskini azaltması ve düşük kalorili olması gibi kriterler konuldu. Sonuçlara göre bu besinleri tüketenlerin hasta olma ihtimalleri oldukça düşüyor.

Brokoli
Sülfürofan değerleri en yüksek sebze olan brokoli bu sayede kanserle savaşta diğer bütün gıdalardan daha güçlü. C ve K vitamini, zengin lif oranı sayesinde hem vücut direncini artırıyor hem de kemiklerin güçlü kalmasını sağlıyor. Damarları da koruyor.

Yeşil çay
Serbest radikaller açısından başka hiçbir besin yeşil çay kadar yoğun değil. Bu da yeşil çayı kanserle savaş, damar sertliği ve koroner hastalıklara karşı eşsiz bir gıda yapıyor. Aynı zamanda obezite ile de savaşıyor.

Kivi
İçerdiği polifenol sayesinde kalbi koruma görevinde diğer besinlerden açık ara önde. Hem C vitamini deposu hem kanseri önlüyor.

Yaban mersini
Gençleştirme ve yaşlılığı geciktirme konusunda en maharetli meyve. Antioksidan oranı o kadar yüksek ki kanserle savaştığı gibi hücreleri de yeniliyor. Kalp krizi riskini yarıya düşürüyor.

Kurt üzümü
Bu besin tüm turunçgillerden daha çok C vitamini, havuçtan daha çok A vitamini ve kırmızı etten daha fazla demir içeriyor. Gojiberry denen meyve çok güçlü bir ilaç gibi...

Tatlı patates
Patatesin rengi ne kadar koyuysa o oranda fazla antioksidan, beta karoten ve A vitamini içerir. Tatlı patates de bu özelliği ile cilt, göz ve bağışıklık sistemi için bulunmaz bir nimet.