Yerelması güzelleştirir

Yer altında yetişen şifa deposu yer elması cilde ve vücuda iyi geliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2012 Güncelleme 31 Aralık 2012, 11:31
Yerelması güzelleştirir

İÇİNDEKİLER

Yer altında yetişen şifa deposu yer elması, diyet yapanların tercih edebileceği düşük kalorili bir sebzedir. Cildi güzelleştirir, cinsel gücü arttırır. Basur memelerine faydalıdır. Vücut direncini artırır. Kabızlığı giderir, idrar söktürür.

Hamileye defne yaprağı
Defne Yaprağı'nın çayı ve yağı kullanılır. Şifa kaynağı olan defne yaprağı ve suyu terletici antiseptik ve midevi etkilere sahiptir. Doğum kolaylaştırıcı (Hamilenin son haftası) ve ağrı kesicidir. Grip, nezle ve ateş düşürücüdür. Romatizmaya karşı kullanılır. Sindirim sistemine iyi gelir. Kadınların adetlerini düzenler.

Tembel mideye sivribiber
Biberler, içerdikleri antioksidan ve diğer maddelerle bedenin birçok kanser türüne ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bedenin hastalıklara direncini artırır. Soğuk algınlığının ilk aşamasında iyileştirici olur. Mide tembelliğini giderir ve mideyi güçlendirir. Kabızlığa iyi gelir. İştahı açar.

Çıfıtotu çıbana bire bir
Yaprakları geniş, çiçekleri küçük ve sarı renklidir. Çiçekleri dallarının dışına çıkmış demetler şeklindedir. Acıdır ve kullanırken, tavsiye edilen dozu aşmamak gerekir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zeytinyağı ile kavrulduktan sonra çıbanların üstüne konulursa adeta şifa olur. Mide ağrılarını dindirir.

Sarılığa Güveyfeneri
Gelinfeneri de denen bu sebze patlıcangillerden olup kireçli topraklarda yetişir. Çiçekleri pembe-beyazdır. Yemişleri kiraza benzer. C vitamini deposudur. Meyveleri Eylül - Ekim'de toplanıp kurutulur. Sarılık hastalığına faydalıdır. İdrar ve ter söktürür. Karında toplanan suyu boşaltır.

Romatizmaya Havlıcan
Kök sapları baharat olarak kullanılır. İçeriğinde "Alpinol" ve "Alpinin" gibi maddeler vardır. İştah açar, göğsü yumuşatır. Romatizma ve nikrisin şikayetlerini hafifletir. Vücudun güçlenmesini sağlar. Mide, bağırsak gazlarını önler. Baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir.

Böbreğe Katırtırnağı
Baklagiller familyasından, dik duran çalı halinde, her zaman yeşil olan odunsu bir bitki cinsidir. İdrar ve balgam söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardım eder. Mesane hastalıklarını tedavi eder. Romatizma ve nikriste de faydalıdır. Kabızlığı giderir.

Sinameki kelin ilacı
Sinameki, genellikle sıcak bölgelerde yetişen ve yüzlerce çeşidi bulunan şifalı bir bitkidir. Soğuk yada sıcaktan dolayı çatlamış ciltlere iyi gelir, kasları, adaleleri açar. Saçların çıkmasını sağlar, gürleştirir. Bit oluşumunu önler. Ancak bu bitki, bağırsak tembelliğine sebep olabilir.

Kişniş, viagra gibi
Kişniş otu, kara kimyon olarak da adlandırılır. Sabit ve uçucu yağlar, tanen, şekerler ve nişasta içerir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve aybaşı kanamalarını düzenler. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntı ve baş dönmesini önler. Sinirleri yatıştırır.