Ülsere sebze gerek!

Midede oluşan yaralar milyonlarca insanı etkiliyor. Ülserle yaşayabilmek için öncelikle beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Uzmanların ülsere karşı ilk tercihi ise lifli sebzeler

Ülser mide zarında ve dokusunda meydana gelen tahriş olmaya açık iltihaplı yaralardır. Genel olarak strese bağlı mide rahatsızlıklarından bir tanesidir. Milyonlarca insanı etkileyen ülser tedavisinde doktorunuzun önereceği ilaçların yanı sıra beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Ülser belirtileri tükettiğiniz gıdalara göre artabilir ya da iyileşebilir. Mide ülseri için uzmanlar K vitamini bakımından zengin gıdaları, antioksidan meyveleri, sebzeleri ve lifli besinleri öneriyorlar.

YEŞİL SEBZELER
K Vitaminİ ülserin en iyi ilacıdır. Lahana, ıspanak, kuşkonmaz gibi bitkiler K vitaminini en çok ihtiva eden gıdalardır. Bu gıdalar açık yaranın kanamasını önleyici ve yaraların bulunduğu mide zarını iyileştirici özellikler taşır.
PAPATYA
Papatya çiçeği antiseptik özelliği ile hastalığın ilerlemesini engeller ve önemli bir iyileşme desteği sağlar. Ihlamur çayı da benzer etkileri gösterir.

TAHIL VE ÇAVDAR
Çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem lif bakımından hem de K vitamini açısından oldukça zengindir. Lifli gıdalar sindirim sırasında salgılanan asidi kontrol ederek yaraların tahriş olmasını engelleri.
EBEGÜMECİ
Mide ülserinde, taze ebegümeci yaprakları ve kaba öğütülmüş arpa ile hazırlanan bir çorba çok yararlıdır. Önce arpa çorbası pişirilir ve sonra, ince kıyılmış taze ebegümeci yaprakları çorbanın üstüne serpiştirilir.

MEYAN KÖKÜ
Meyan kökü gibi iltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenir. Dokuların kanlanması sağlanır ve yaraların iyileşmesi hızlandırılır.

SOĞAN-SARIMSAK
Flavonoid içeren besinler mide ülseri önlemeye ve yaraların iyileşmesine yardım eder. En çok soğan ve sarımsak da bulunurlar. Bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi mide zarının zayıflamasını ve ülserin genişlemesini önler.
YASAK OLAN BESİNLER
Alkollü içecekler, hazır meyve suyu, çay, kahve, kakao, boza, limonata, kola, gazoz, yağda kızartılmış yumurta, kurubaklagiller, hazır çorbalar, et suyuyla yapılan çorbalar, kızartmalar, baharatlar, ketçap, salça, turşu, hardal, salamura gıdalar, sosis, sucuk, salam, margarin.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.