Hızlı ve kanserli

Hacettepe Üniversitesi mide kanserinin şifrelerini ortaya çıkardı. Hızlı, tuzlu ve sıcak yemek kansere davetiye çıkarıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2012 Güncelleme 18 Aralık 2012, 09:02
Hızlı ve kanserli

İÇİNDEKİLER

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma yanlış beslenmenin mide kanserini tetiklediğini ortaya çıkardı. Mide kanserli hastalar üzerinde yapılan araştırmaya göre hastaların yüzde 78'i beslenme bozukluğundan kanser oluyor.

SUCUKTAN UZAK DUR
Araştırma hızlı, tuzlu ve sıcak yemek tüketenlerde mide kanseri riskinin arttığı gözler önüne sererken tuzlu yiyenlerde 1.8, sık turşu tüketenlerde 7 kat daha fazla mide kanseri riski olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, kırmızı et de mide kanseri riskini artırıyor. Haftada bir tüketilen sucuk mide kanseri riskini yüzde 3 artırırken, gazlı içecekler ve kola ile hamur tatlıları 6 kat risk teşkil ediyor. Sebze, soğan ve sarımsak ise kanseri riskini azaltıyor.

Hüsniye ORAL