Ananas zayıflatır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 18 Aralık 2012, 11:41
Ananas zayıflatır

İÇİNDEKİLER

Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketmek sağlık açısından çok faydalıdır.

Hepatite karşı kahve
Günde 3 fincan kahve Hepatit C ve diğer karaciğer hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatıyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kahve içen hastaların karaciğer rahatsızlıklarının ilerleme ihtimali, içmeyenlere oranla yüzde 53 azalıyor. Uzmanlar kahvenin diyabet riskini azalttığını da düşünüyor.

Mide gazına misvak
Çok lifli, küçük bir ağaç olan misvak ağacının dalları doğal florür içerdiği için diş fırçası olarak kullanılır. Misvak, en iyi ve etkili diş temizleme aracıdır. Mikropları ve bakterileri öldürür. Bunun dışında ağrıları hafifletir. Mide gazını gidermeye yardımcı olur.

Cilt için kayın ağacı
Kayın kış aylarında yapraklarını döken güzel ve hoşnut görünüşlü bir orman ağacıdır. Kabuk ve dallarının kaynatılmasından kayın ağacı katranı elde edilir. Bronşit, verem tedavisinde kullanılır. Kabukların kaynatılmasıyla elde edilen suyla yüz lekeleri, çiller giderilir ve kıllar temizlenir.

Migrene mine çiçeği
Mine çiçeği acı madde, tanen ve verbenin adlı maddeler içerir. Sinirleri yatıştırıcı bir bitki olan mine çiçeği uykusuzluk şikayetlerine ve gerginliğe karşı faydalıdır. Depresyon ve migren şikayetlerini azaltır. Adet sancılarını azaltıcıtır.

Saçlara defne yağı
Defne yaprakları mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı ise romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Dağ çiçeği mikrop kırar
Dağçiçeği içeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunmaktadır. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. İltihapları gidermeye yardımcı olur. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.

Kanser ilacı marrup
Marrup kabuğu düz, pürüzsüz ve acı olan bir ağaçtır. Ağaç kabukları ve yaprakları tıbbi amaçla kullanılır. Çayı da hazırlanır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Kanserli hücreleri öldürücü etkileri ile özellikle lösemi de kanser tedavisini destekleyicidir.

Böbrek ağrısını dindirir
AntepfıstığI vücuda enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasında faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmesini destekler. İyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.