Elma
Ahududu
Armut
Çilek
Greyfurt
Portakal
Kiraz
Muz
Şeftali
Domates
Patates
Ispanak
Kereviz
Mantar
Salatalık
Yeşil Biber
Marul
Havuç
Ispanak
Mısır
Kabak
Enginar
Brokoli
Bezelye
Fasulye
Mercimek
EKŞİ SAĞLIKEKŞİ
Özellikle kışın grip gibi hastalıklardan korunmak amacıyla tükettiğimiz greyfurdu birçoğumuz tüketirken yüzümüzü ekşitiyoruz. Oysaki bu ekşilik lenf damarlarını çalıştırmaktadır.
Bunun yanı sıra greyfurt;
Prostat kanserini önler.
Metabolizmayı hızlandırır, kilo verdirir.
Akne oluşumunu azaltır, oluşabilecek akneleri engeller.
Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler.
Kalp hastalıklarını azaltır.
Kansızlığı giderir.
Cilde parlaklık ve canlılık verir.
Tansiyonu dengeler.
Diş etlerinin kanamasını giderir.
NİÇOİSE SALATA
Malzemeler:
85 gr konserve light ton balığı,
100 gram pişmiş çalıfasulyesi
2 adet doğranmış taze soğan,
1 dilimlenmiş küçük domates
Marul
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı:
Pişmiş çalıfasulyesi, taze soğan ve domatesleri istediğiniz miktarda marulun üzerine yerleştirin. Üzerine ton balığını koyun. Zeytinyağı ve balzamik sirke serperek hafifçe terbiye edin.
10. GÜN
Kahvaltı
25 gr yulaf ezmesi
Yarım greyfurt
1 fincan yeşil çay
Öğle yemeği
Niçoise Salata
1 fincan yeşil çay
Akşam Yemeği
Fırında pişirilmiş hindi göğsü
1 orta boy, fırında pişirilmiş tatlı patates
Buharda pişirilmiş çalıfasulyesi
1 fincan yeşil çay
Atıştırmalık
2'nci meyve servisi
2'nci probiyotik veya mandıra ürünü