Probiyotik besinlere yer açın

Yoğurt, kefir gibi probiyotik yiyecekler, hem zayıflamanıza hem de güzelliğinize yardımcı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2012 Güncelleme 28 Mayıs 2012, 02:16
Probiyotik besinlere yer açın

İÇİNDEKİLER

17 günlük diyetiniz boyunca atıştırmalık olarak karşınıza çıkan probiyotik besinler sindirim sisteminizi dengeliyor. Araştırmalar probiyotik besinlerin, aşırı kilolar ile mücadele ve cilt güzelliği yolunda yardımlarını açıkça ortaya koyuyor. Eğer stres altındaysanız veya katkı maddeli paketlenmiş gıdalar tüketiyorsanız, bu gıdalar vücudunuzdaki yararlı mikropları öldürebilir. Bunun olmasını istemiyorsanız en büyük yardımcınız probiyotik ürünler.

EKSİK ETMEYİN
Bu durumda daha fazla probiyotik gıda tüketmek sağlık açısından kesinlikle gereklidir. Tüketilmesi gereken probiyotik gıdalar ise şunlardır;
Yoğurt
Kefir
Probiyotik çökelek peyniri
Fermente edilmiş soya fasulyesi suyu

HİNDİLİ BÖRÜLCE

Malzemeler
450 gram yağsız hindi kıyması
400 gram börülce
Soğan,
500 gram domates sosu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Bir saplı tava içinde hindi kıymalarını orta dereceli ısıda kahverengi oluncaya kadar ısıtın. Malzemelerin geri kalanını ekleyin. Pişine kadar orta ateşte kaynatın.

Kahvaltı
1 adet Dr. Mike'ın güç kurabiyesi
1 adet dilimlenmiş muz
1 fincan kaymağı alınmış süt veya kefir
1 fincan yeşil çay Öğle

Hindili börülce
1 servis taze meyve
1 fincan yeşil çay

Akşam Yemeği
Balık ızgara
1 büyük boy karışık salata, 2 çorba kaşığı yağsız çeşniyle birlikte
1 fincan yeşil çay

Atıştırmalık
1 probiyotik veya mandıra ürünü
1 adet donmuş meyve
çubuğu

MİDE DOSTU
Besin değerleri oldukça yüksek olan muzun faydaları saymakla bitmiyor. İşte bunlardan birkaçı;
Mideyi güçlendirir ve korur.
Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir.
Kandaki kolesterol oranını düşürür.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.
Vücut ve beyin yorgunluğunu giderir.
Kemik gelişimini destekler.
Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.
Enerji verir.

VİTAMİN DEPOSU
Protein, azot, nişasta, fosfor, kalsiyum gibi mineral maddeler bakımından oldukça zengin olan börülce;
Yüksek tansiyonu düşürür.
Göğüs ve akciğere faydalıdır.
Gözlerdeki zafiyeti giderir.
Kandaki şeker oranını düşürmeye yardımcı olur.
Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.
Kansızlığa iyi gelir.
Ayaktaki şişkinliği giderir.