EKSİK ETMEYİN
Bu durumda daha fazla probiyotik gıda tüketmek sağlık açısından kesinlikle gereklidir. Tüketilmesi gereken probiyotik gıdalar ise şunlardır;
Yoğurt
Kefir
Probiyotik çökelek peyniri
Fermente edilmiş soya fasulyesi suyu
HİNDİLİ BÖRÜLCE
Malzemeler
450 gram yağsız hindi kıyması
400 gram börülce
Soğan,
500 gram domates sosu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı: Bir saplı tava içinde hindi kıymalarını orta dereceli ısıda kahverengi oluncaya kadar ısıtın. Malzemelerin geri kalanını ekleyin. Pişine kadar orta ateşte kaynatın.
Kahvaltı
1 adet Dr. Mike'ın güç kurabiyesi
1 adet dilimlenmiş muz
1 fincan kaymağı alınmış süt veya kefir
1 fincan yeşil çay Öğle
Hindili börülce
1 servis taze meyve
1 fincan yeşil çay
Akşam Yemeği
Balık ızgara
1 büyük boy karışık salata, 2 çorba kaşığı yağsız çeşniyle birlikte
1 fincan yeşil çay
Atıştırmalık
1 probiyotik veya mandıra ürünü
1 adet donmuş meyve
çubuğu
MİDE DOSTU
Besin değerleri oldukça yüksek olan muzun faydaları saymakla bitmiyor. İşte bunlardan birkaçı;
Mideyi güçlendirir ve korur.
Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir.
Kandaki kolesterol oranını düşürür.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.
Vücut ve beyin yorgunluğunu giderir.
Kemik gelişimini destekler.
Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.
Enerji verir.
VİTAMİN DEPOSU
Protein, azot, nişasta, fosfor, kalsiyum gibi mineral maddeler bakımından oldukça zengin olan börülce;
Yüksek tansiyonu düşürür.
Göğüs ve akciğere faydalıdır.
Gözlerdeki zafiyeti giderir.
Kandaki şeker oranını düşürmeye yardımcı olur.
Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.
Kansızlığa iyi gelir.
Ayaktaki şişkinliği giderir.