Hep aynı yöne çırpın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2012 Güncelleme 27 Mayıs 2012, 02:28
Hep aynı yöne çırpın

İÇİNDEKİLER

Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın, fazla tuzu alacaktır.
Mayonez hazırlarken tutması için hep aynı yöne doğru çırpın.
Soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.