Balığı ihmal etmeyin

Diyetinizin olmazsa olmazlarından biri de balık... Özellikle somon balığı hem sizi tok tutacak hem de cildinizi güzelleştirecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 01:57
Balığı ihmal etmeyin

İÇİNDEKİLER

Kilo verme yolunda önemli bir ihtiyaç olan protein, özellikle somon balığında bol miktarda mevcut. İçeriğindeki Omega-3 yağ asitleri kramp ve semptomları azaltan protein, aynı zamanda zayıflatırken hormonlarınızı da dengelemenize yardımcı oluyor. Böylece tüketilen her balık, sizi diyet sırasında oluşabilecek stresten uzak tutacaktır.

KALBİNİZİN DOSTU
Vitamin deposu olan somon balığını sofranızdan eksik etmeyin. Çocuklarda zeka gelişimini arttıran somon balığı her derde deva.
Kramp ve benzeri semptomları azaltır.
Özellikle zekâ gelişimi ve konsantrasyonun korunmasına yardımcı olur.
Kalp hastalıkları riskini azaltır.
Yetişkin insanlarda hafıza koruma olasılığını yükseltir.
Yaşlılık etkilerini geciktirir.
Astıma yakalanma olasılığını düşürür.
Psikolojik rahatsızlıkları önleyicidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir.
Mutluluk hormonu serotoninin oluşmasına yardım eder.

LİMONLU SOMON
Malzemeler:
2 somon balığı filetosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 limon
1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
3 diş doğranmış taze sarımsak
Sprey sebze pişirme yağı.

Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Sprey sebze pişirme yağı serpilmiş, derin olmayan bir cam tabağın içine somon balığını yerleştirin. Somon balığının üzerine zeytinyağı serpin. Üzerine sarımsak koyun. Somon balığı üzerine limon suyu sıkın ve kekik serpin. 25 dakika pişirin.

3. GÜN
Kahvaltı
175 gr doğal yoğurt
1 dilimlenmiş muz
1 dilim çok tahıllı tost
1 çorba kaşığı şekersiz marmelat
1 fincan yeşil çay

Öğle yemeği
Karides (haşlanmış veya buharda pişmiş)
4 çorba kaşığı kokteyl sos
55 gr yağı azaltılmış lahana salatası
1 orta boy, fırında pişmiş tatlı patates
1 fincan yeşil çay

Akşam Yemeği
Limonlu somon balığı
Buharda pişirilmiş taze fasulye
1 fincan yeşil çay

Atıştırmalık
2'nci meyve servisi
2'nci probiyotik veya mandıra ürünü