İnsanlık ölmemiş

Kocaeli'de kahvehaneci, müşterisinin iş yerinde unuttuğu cekette bulunan 25 bin 300 lirayı polise teslim etti.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 15:22
İnsanlık ölmemiş

İÇİNDEKİLER

Yenişehir Mahallesi'nde kahvehane işleten Hasan Tandoğan (43), müşterisinin masada unuttuğu ceketin ceplerinde para bulunduğunu fark ederek, durumu polise bildirdi. Polis, içinde para bulunan ceketi tutanakla kahvehane işletmecisi Tandoğan'dan teslim aldı.

Tandoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 kişinin kahvehaneden çay içerek ayrıldığını belirterek, boş bardakları almak için dışarı çıktığında masada ceketi fark ettiğini söyledi.

Sahibinin unuttuğu ceketi geri gelip alacağını düşünerek bir süre beklediğini ifade eden Tandoğan, ''2 saat bekledim. Ceketi aldığımda ağır olduğunu fark ettim. Elimi ceketin iç cebine soktuğumda bir deste para çıktı. Diğer ceplerini de kontrol ettim, onlardan da deste deste para çıktı. Daha sonra bir arkadaşı çağırdım, onun şahitliğinde parayı saydım. 25 bin 300 lira para çıktı. Parayı teslim etmek için polisi aradık ve tutanakla teslim ettik'' diye konuştu.

Kendisinin de her insan gibi paraya ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Tandoğan, ''Çıkan para 5 bin, 50 veya 5 lira da olabilirdi. Ne olursa olsun aynı davranışı sergilerdim. Bazen 5-10 TL bulduğumuz oluyor, onu bile dükkanda 3 gün bekletiyoruz. Daha sonra vakfa veya camiye veriyoruz. Bu kadar fazla miktardaki para insanın hayatını değiştirebilir. Bu parayı unutan kişinin belki bir hastası vardı veya borcunu ödemek için üzerinde taşıyordu. Bu nedenle parayı polise teslim ettim'' dedi.