Masum güzellik

Tüm dünyada 20 yılı aşkın süredir kullanılan ve kadınları zamana karşı koruyan botoksun ne kısa ne de uzun vadede yan etkisi yoktur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 00:00
Masum güzellik

İÇİNDEKİLER

Botoks uyuşturucu krem ya da soğuk uyuşturma yöntemleriyle cilt yüzeysel olarak uyuşturulur. Önceden saptanmış noktalara çok ince uçlu iğnelerle uygulama yapılır. Botoks uygulamasının ardından bölgeye buz uygulanması olası şişlik veya rahatsızlıkları azaltır. Tedavinin tümü yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünden normal yaşama hemen dönülebilir. Ancak yatma pozisyonuna geçmek için 4-6 saatin geçmesi beklenmelidir. Botoksun çevresindeki kaslara dağılmaması için botoks uygulanmış bölgenin ovuşturulmaması gerekir.

Botoks'un uzun ya da kısa vadede zararlı etkileri yok mu?
Botoks, 20 yılı aşkındır kullanılmaktadır. Hakkında en fazla çalışma yapılan ilaçlardan biridir. Uzun veya kısa vadede zararlı etkisi yoktur.

MİGRENİN DÜŞMANI
Botoks migrenime iyi gelir mi?
Botoksun kullanım alanlarından birisi de migren tedavisidir. Öncelikle migrenin ilgili uzman tarafından organik sebeplerinin ayırıcı tanısı yapılması gerekir. Gerilim tipi baş ağrısına sahip olan migren hastalarında botoks uygulamaları oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

MEZOBOTOKS NEDİR?
Botoks uygulamaları, kaş arası, göz etrafında kaz ayakları, alın ve derinleşmiş mimik çizgileri için yapılan bölgesel uygulamalardır. Mezobotoksun klasik botoks uygulamalarından farkı, düşük dozlarda tüm alana yüzeysel olarak uygulanmasıdır. Mezobotoksun derin kaslar üzerinde etkisi olmadığından, ifadenizde değişiklik olmadan yüzeyel ince çizgilenmelerde azalma sağlamaktadır.

NERELERE UYGULANIR?
Mezobotoks yüz bölgesi, dekolte, boyun ve ellerde antiaging etkiyi sağlamak, derinin yüzeysel katmanlarını gençleştirmek ve yaygın ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesini sağlamak, cildin sebum salgısını düzenlemek için uygulanmaktadır. Özellikle yağlı ve akneli ciltlerde cildin sebum salgısını azaltmak için kullanılan tedavilerin arasında başarılı bir şekilde yerini almıştır.

YÖNTEMLERİ NELER?
Mezoterapi, derinin yüzeysel katmanları içine az miktarda aktif maddeverilmek suretiyle kullanılan ve ürün tipine bağlı olarak bir koruyucu amacı elde etmek için tasarlanmış bir tekniktir. Mezobotoks önceden lokal krem anestezik bir madde uygulanmış cilde, roller yöntemi ile kanalların açılması ve napaj tekniği ile yüzeyel mikroenjeksiyonların yapılması şeklinde uygulanır.

Op. Dr. Berfu BABUCÇU