Pratik bilgiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2012 Güncelleme 15 Mayıs 2012, 00:00
Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

Eviniz mis gibi koksun
Yemek kokularından kurtulmak için, bir cezveye bir çay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın. Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz.
Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırın.
Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce mutlaka süte batırın.
Soğanı akan bir musluğun yanında doğrarsanız, gözleriniz daha az yanar.
Sarımsağın kabuklarını daha kolay ayıklamak için bıçağın sırtı ile hafifçe ezin.
Sebze pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Yemek daha lezzetli olur.
Sebzeler haşlanarak kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlar.