Mineral deposu

Her derde deva

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2011 Güncelleme 06 Aralık 2011, 00:00
Mineral deposu

İÇİNDEKİLER

BADEM
Badem, genç ve diri bir cilt için gerekli yağlar ve maddeler içerir. Hücrelerin yenilenmesi ve sağlıklı gelişimi için gerekli olan proteinler bakımından zengin bir kaynak olan badem; diğer yemişlerden daha fazla lif oranına sahiptir. Bu yüzden sindirim sistemi için faydalıdır. İçeriğindeki kalsiyumla kemik erimesini önler ve kemikleri güçlendirir. Aynı zamanda kalp hastalığı riskini azaltan tekli doymamış yağlar içerir. Badem, cilt sağlığında hem içten hem de dıştan önemli bir rol oynayan muhteşem bir E vtimani kaynağıdır; ciltteki hasarı onarır ve elastikiyetinin korunmasını sağlar. Badem yağı, özellikle
ameliyatlardan kalan izlerde etkilidir.

BADEM VE YULAF UNLU KREP
MALZEMELER:
60 gr un
155 gr yulaf unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
30 gr çekilmiş badem
1 yumurta
250 gr soya sütü
yemeklik yağ

HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kapta unu, yulaf ununu, kabartma tozunu karıştırın ve bademi ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtayı ve soya sosunu çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın ve su karışımdan 125 ml üzerine ekleyin, iki tarafını da kızartın. Kalan karışımı da aynı şekilde pişirin. Üzerine muz, bal ve yoğurt sürerek servis yapabilirsiniz.

BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
E VİTAMİNİ
TEMEL YAĞ ASİTLERİ
DEMİR
MAGNEZYUM
POTASYUM
ÇİNKO
BİTKİ STEROLÜ
PROTEİN
LİF

* * *
HER DERDE DEVA
CEVİZ
Kalp krizi riskini azaltan ceviz, aynı zamanda varislerin oluşmasını da engelliyor

Ceviz, pek çok faydalı besini ve sağlıklı yağları bünyesinde taşıyan nefis bir atıştırmalıktır. Cevizde bulunan protein, B6 ve E vitaminleri, potasyum, magnezyum, bakır ve çinko genç kalmamıza yardımcı maddelerdir. B6 vitamini hafıza kaybını önler ve kalbi korurken, E vitamini de cilt ve sağlık için yararlıdır. Potasyum ve magnezyum kalp sağlığına iyi gelirken, bakır da damarlarda varis oluşumunu önler. Hergün bir avuç ceviz yemeyi unutmayın.

CEVİZ, ELMA VE KEREVİZ HARCI
MALZEMELER:
85 gr margarin
1 adet büyük boy doğranmış soğan
2 adet doğranmış kereviz sapı
2 adet pişmiş elma
350 gr ekmek kırıntısı, l 225 gr ceviz,
1 çay kaşığı kekik,
1 adet çırpılmış yumurta,
125 ml süt.

HAZIRLANIŞI:
Margarini, soğanı, kereviz saplarını pişirin. Elmayı, ekmek kırıntıları, cevizi ve kekiği de ekleyin. Yumurtayı ve sütü de ekleyerek ısıya dayanıklı bir kapta, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin ve servis edin.

BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
E VİTAMİNİ
BAKIR
MAGNEZYUM
POTASYUM
ÇİNKO
OMEGA 3 YAĞ ASİTİ
PROTEİN