Şifalı elmas

Tıpta devrim yaratacak tedaviyi, bir Türk şirketi buldu. NNT firması, elması nanoteknoloji ile birleştirdiği yöntemi sayesinde özellikle kanser hastalarına umut oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2011 Güncelleme 30 Eylül 2011, 00:00
Şifalı elmas

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'nun en büyük nanoteknoloji ar-ge ve üretim tesisinin sahibi NNT, tıbbi ilaçların istenen her hücreye direkt gönderilmesini sağlayan ''nanoelmas yöntemini'' geliştirdi. Özellikle kanser gibi hastalıklarda kullanılabilecek yöntem, bor elementini nanoteknolojik yöntemlerle saç telinin yüzbinde biri seviyesine küçülterek, ilaçların vücutta hiçbir engellemeyle karşılaşmadan hedef organda etkili olmasının yolunu açıyor. Bir nevi "güdümlü füze" gibi çalışan sistemin vücuttaki ilaç taşıma sistemlerinde yeni dev adımlar atılmasını sağlayacağı belirtiliyor.

ONAY ALDI
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, firmalarının dünyada ilk ve tek olarak ''MCDP'' isimli nano partiküllerini geliştirerek, tıpta önemli bir aşamaya imza attığını söyledi. Akın, 'Nano Elmas Tedavisi'nin özellikle kansersiz bir yaşam için umut vadettiğinin bilim çevrelerince kabul edildiğini ifade etti.

TESTLER OLUMLU
Akın, şöyle konuştu: Yöntemimiz tıpta devrim niteliğinde bir buluş. Testler, fareler ve yurt dışındaki gönüllüler üzerinde yapıldı. Alınan neticeler çok iyi oldu. Ümitsiz vaka hastalarda ilaç yüklenmiş nano malzemelerle kanserin yayılması önlendi.