Pratik bilgiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2011 Güncelleme 19 Ağustos 2011, 00:00

İÇİNDEKİLER

Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız, çatlamasını önlersiniz.

Domatesi
kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir.

Patlıcanların
acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.

Buzdolabından
çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın.

Sebzeleri
tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Sosislerin patlamasını önlemek için; önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

Çamaşırlardaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.