Nemlendirin!

Güneş sonrası cildiniz nem kaybeder! Buğday tanelerinin özünden elde edilen yağ ile cilde gereken nemi kazandırın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2011 Güncelleme 30 Temmuz 2011, 00:00
Nemlendirin!

İÇİNDEKİLER

Buğday tanelerinin 'özünden elde edilen amber renkli buğday yağı da susam yağı gibi oldukça iyi bir E vitamini kaynağı. En fazla vitamin E içeren doğal yağ ünvanına sahip, öyle ki vitamin üretiminde de kullanılıyor. Protein ve lesitin de içeren bu yağın etkin nemlendirici özelliği de var. Aynı zamanda da iyi bir antioksidan işte bu yüzden de dünyanın en pahalı kozmetik ürünlerinde kullanılıyor.

YARALARA İYİ GELİR
Buğday yağı, egzema ve sedef hastalıklarında da cildi dıştan nemlendirmek için kullanılmış tıp tarihinde. Güneş yanıklarını iyileştirmekte de kullanılmış. Aynı zamanda yaralara bu yağ ile bakım yapıldığında daha az yara izi kaldığı dikkati çekmiş. Linoleik, palmitik ve stearik asit içerikleriyle oldukça ideal bir yağ asidi kombinasyonuna sahip. Buğday yağını diğer nemlendirici yağlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri içerdiği skualen. Skualen, vücutta kolesterol sentezinde kritik önemi olan bir bileşik. Bu madde cilt yenilenmesi için şart ve cildin yapısında da bol miktarda bulunuyor. Skualen, aynı zamanda kansere karşı koruyucu, güneş ışınlarının kanser yapıcı etkisini göz önüne alırsak daha bir önemi çıkıyor ortaya yaz aylarında bu yağı kullanmanın. Aynı zamanda iyi bir nemlendirici olan buğday yağı, hem güneş öncesi hem de güneş sonrası ürünlerin içeriğine girmek için oldukça uygun.

GÜNEŞ SONRASI BAKIM
İşte size güzel bir güneş sonrası formül; hem nemlendiren hem de hem de güneşin yıpratıcı etkilerini onaran bir yağ kombinasyonu: Malzemeler: 100 ml buğday özü yağı, 100 ml susam yağı, 10 ml nar çekirdeği yağı Bütün yağları karıştırın ve koyu renkli, ağzı sıkı kapalı bir cam şişede saklayın. Serin yede saklarsanız bir sene kullanabilirsiniz bu karışımı. Güneş ve deniz sonrası bebe şampuanı ile serin bir duş aldıktan sonra, tüm vücudunuza sürün, sonra havlu ile kurulayın.