Cilt dostu kayısı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2011 Güncelleme 15 Haziran 2011, 00:00
Cilt dostu kayısı

İÇİNDEKİLER

Cilt dostu meyvelerden biri kayısı, cildi hem içten hem de dıştan besler, yani güzelliğiniz için hem yemeniz hem de sürmeniz lazım onu. Kayısı beden sağlığınızın ve güzelliğiniz vazgeçilmez bir parçası olan kaslarınız için de çok önemli, tam bir kas dostu. Egzersizin, hem selülitle savaşmak hem de kilo vermek için öneminden bahsetmiştim sizlere. Kayısı, çok ideal bir spor öncesi atıştırmalığı. İçerdiği yüksek doz potasyumla, kaslarınızın egzersize dayanıklılığını artırırken meyve şekerleri ile de enerji verir size.

KABIZLIĞI GİDERİR
Kayısı içerisindeki çözünebilir bitkisel lifler, bağırsak sağlığı için, bağırsak sağlığı da hem güzelliğiniz hem de sağlığınız için vazgeçilmez. Kabızlık, hem sağlığa hem de güzelliğe sekte vuran bir durum. Kayısı cilt sağlığı için vazgeçilmez olan A vitaminini en az kış mevsimindeki havuç kadar içeren bir yaz meyvesi. Likopen içeriği ise şaşırtıcı bir şekilde yüksek ki likopen sizi yaşlandıran faktörlerin neredeyse hepsiyle tek başına mücadele edebilecek kadar güçlü bir antioksidan ve antiaging ajan. Cilt maskeleri hazırlarken, kayısının, yeri doldurulamaz bir özelliği var onu diğer meyvelerden ayıran, ciltten emilimi çok iyi, hemen nüfuz ediyor deriye. Bir de kayısının içerdiği meyve asitlerinin asitlik değeri çok yüksek değil, bu yüzden egzemalı ve hassas ciltler bile kayısı maskesi uygulayabilir endişelenmeden. İşte size hassas ciltlerin rahatlıkla uygulayabileceği hafif, hipoallerjenik bir maske formülü.

HASSAS CİLTLER İÇİN
1 olgun kayısı
1 çay kaşığı süt kaymağı
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı (Asitliği 1'in altında olmalı)
1 tatlı kaşığı gülsuyu Tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve yüzünüze uygulayın, bu kadar basit. Göz çevresine bile biraz yaklaştırabileceğiniz bir maske bu. 15 dakika bekledikten sonra, ovalayarak çıkarın ve yıkadıktan sonra gülsuyu ile silin.

YAĞLI CİLTLER İÇİN KAYISI MASKESİ
1 olgun kayısı
Birkaç damla balsamik sirke
1 çay kaşığı kil
1 tatlı kaşığı sulu yoğurt Kayısıyı iyice ezin.Önce yoğurdu ardından da kili karıştırın. Maskeyi 5-10 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Göz çevresine sürmemeye özen gösterin. 15 dakika yüzünüzde kaldıktan sonra yıkayın ve maden suyu ile durulayın.