Salatalık tazeliği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2011 Güncelleme 11 Haziran 2011, 00:00
Salatalık tazeliği

İÇİNDEKİLER

Şimdi tam zamanı bu güzel sebzenin! Kışın kokusunu bile alamadığımız salatalıklar buram buram kokmaya başladılar artık 'her şey mevsiminde güzel' dercesine. Salatalık, güzellik için vazgeçilmez bir sebze, kalorisi çok düşük. Maskelerin de vazgeçilmezi salatalık, yalnızca içten değil, dıştan da kullanacağınız bir güzellik sebzesi. Nemlendirici ve leke açıcı özelliği var. İşte size 2 güzel salatalık formülü:

LEKE AÇICI MASKE (2 kişilik)
1 salatalık
1 çay kaşığı bal
Birkaç damla limon suyu
1 tatlı kaşığı ceviz yağı

Hazırlanışı:
Salatalığı, rendenin orta büyüklükte tarafı ile rendeleyin ve içerisine diğer malzemelerin hepsini ekleyip iyice karıştırın. Temiz cilde, yakın göz çevresi hariç, tüm yüzü ve boynu içerisine alacak şekilde sürüp en az 15 dakika bekleyin. Eğer size maskenin kıvamı fazla akıcı gelirse, temiz bir tülbente malzemeyi yedirin ve yüzünüze, boynunuza bu tülbenti serin. Gözlerinizi kapatmayı unutmayın.

SIKILAŞTIRAN NEMLENDİRİCİ TONİK FORMÜLÜ
Malzemeler:
1 salatalık
2 kahve fincanı hakiki gülsuyu (Damıtma yöntemi ile elde edilmiş, esans içermeyen)
1 kahve fincanı doğal maden suyu
Birkaç damla limon suyu (Cildiniz yağlı ise ekleyin.)

Hazırlaması çok kolay, malzemesi çok basit ama bir o kadar da etkili bir toniktir. Salatalığı rendenin ince yeri ile rendeleyip, suyunu sıkın, posasını atın, sonra diğer malzemeyi karıştırın. Cildiniz kuru ise limon suyunu eklemeyin. Bütün maskelerden sonra ve yatmadan önce bu toniği kullanabilirsiniz.