Meyvenin gücü

Yaza hazırlanırken peelingler sayesinde cildinizi koruyabilirsiniz. Ancak farklı cilt tipleri için farklı formüller uygulamayı ihmal etmeyin. Çünkü kuru cilt tipine uygun bir peeling yağlı ciltlere olumsuz etki edebilir. İşte size kuru ciltler için mutfağınızdaki cevherlerle hazırlanabilecek iki harika formül!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2011 Güncelleme 10 Haziran 2011, 00:00
Meyvenin gücü

İÇİNDEKİLER

LEKE AÇMAYA YARDIMCI PEELİNG + MASKE
Bir ekşi elma kabuğu (Grand Smith veya ekşi yaz elması)
Yarım elmanın rendesi
1 tatlı kaşığı nar çekirdeği yağı
Birkaç damla limon suyu

ELMAYI hafifçe etli bırakarak soyun. Sonra elma kabuklarını dairesel hareketlerle yüzünüzde hafifçe bastırarak gezdirin, elmanın granüler iç yüzeyi ölü deriyi temizler. Daha sonra, soyduğunuz elmanın yarısını rendeleyip, içine birkaç damla limon damlatıp karıştırın ve nar çekirdeği yağını ekleyin. Tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp, kuruyuncaya kadar bekletin. Sonra dairesel masajlarla elma püresini cildinize yedirerek cildinizden soyun, ölü deri tabakası da beraberinde gidecektir ve elmadaki meyve asitleri cildinizdeki lekelerin açılamasına yardımcı olacaktır.

AVAKADO NEM MASKESİ
1/4 Avokado
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı süt

AVOKADOYU sütle iyice ezin ve içerisine balla sızma zeytinyağını karıştırın.
Yüzde 100 pamuklu bir tülbendi bu maskeye batırın. Sonra gözlerinizi kapatıp yüzünüze ve boynunuza bu tülbendi serin, 15 dakika gözler kapalı bekledikten sonra yüzünüzü yıkayıp, gül suyu sürün. Bu formül yaşlanmayı geciktirici etkisiyle de sizi mutlu edecek.