Şerife annenin suçu ne?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2010 Güncelleme 09 Kasım 2010, 01:37
Şerife annenin suçu ne?

İÇİNDEKİLER

46 yaşına kadar nüfus cüzdanı bile yoktu; ama evli ve 6 çocuk annesiydi. İmam nikahlı eşi Ömer Koç vefat ettiğinde ortada kaldı. Başta yargıya giderek imam nikahlı eşinin Bağ-Kur maaşı ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak istedi, ama reddedildi.

AİHM'DEN OLUMSUZ YANIT
Son çare, AİHM'e gittiğinde de sonuç olumsuz oldu. Gaziantep'ten iki yıl önce İstanbul'a çocuklarının yanına taşınan Şerife Yiğit, "Ben kocamı severek evlendim. 26 yıl boyunca gece – gündüz ona ve çocuklarım için çalıştım, didindim. Zaten o sağlık sorunları yüzünden hiç çalışamadı, ama Bağ-Kur primlerini, kaynımla birlikte zar zor ödedim. Bugün 56 yaşımda devlet yüzünden ortada kaldım" dedi.

'TÜRKİYE MAHKUM OLDU'
Şerife Yiğit'in avukatı Hasan Akbaht da "AİHM Büyük Temyiz Dairesi, 'imam nikahıyla evli insanların yaşabileceği, ancak devletlerin resmi nikah için bir düzenleme yapabileceğini ve bu durumda imam nikahlı eşlerin haklarının ihlal edilmiş sayılmayacağını' belirterek talepleri oybirliğiyle tekrardan reddetti. Tüm bunlar imam nikahına gerekli ilgiyi göstermeyen devletin aslında mahkum olduğunu gösteriyor" diye konuştu.