Aşıda 24 yaş açılımı

Bakan Akdağ, H1N1 aşısının Türkiye için bir fırsat olduğunu söyledi ve ekledi: 24 yaş üstü sağlıklı kişilerin yaptırmasına gerek yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2009 Güncelleme 30 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere Belarus'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda A gribiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ, hastalığa karşı önlem konusunda problem yaşanmadığını belirterek, "İspanya ve birçok Avrupa ülkesinde ciddi problemler yaşanmıştır" dedi. Tartışılan domuz gribi aşısına da değinen Bakan Akdağ, "Türkiye'de aşının bulunması Türk halkı için bir fırsattır. Bir sigortadır" dedi. Aşının öncelikle sağlık çalışanlarına, ardından da 6 ay 2 yaş arası çocuklara uygulanacağını da hatırlatan Akdağ, "24 yaşın üstünde, sağlık riski olmayanların ise aşı olmasına gerek yok" dedi.

Aşılama 2 Kasım'da
Meksika'da mart ayında ortaya çıkan ve kısa sürece dünyaya yayılan A gribiyle ilgili aşılama uygulaması ABD başta olmak üzere Avustralya, İsveç, Danimarka, Romanya, Fransa, Brezilya, İngiltere, Japonya, Macaristan ve Çin'de sürüyor. Bunların dışında 18 ülke daha aşı alımı için anlaşma yaparken, 43 milyon doz aşı ile ilgili bağlantıyı sağlayan Türkiye'de ise aşılama çalışmaları 2 Kasım'da başlayacak.