Avni Aker'de fırtına dindi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında lider Trabzonspor, sahasında Ankaragücü'nü konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maç atılan karşılıklı gollerle 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 22 Ocak 2011, 18:03
Avni Aker’de fırtına dindi

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmanın golleri Trabzonspor adına 20. dakikada Jaja'dan gelirken, Ankaragücü'nün golünü 61. dakikada Gabric attı.

Bu sonucun ardından bordo-mavililer 43, Ankaragücü 22 puana yükseldi.

ESKİ DOST YIKTI

Trabzonspor'un 2 puan kaybetmesine ise eski bir dost neden oldu. Sezon başında Trabzonspor'dan Ankaragücü'ne kiralanan Drago Gabric 61. dakikada attığı golle bordo-mavilileri yıktı.

4 MAÇ SONRA PUAN KAYBI

Sezonun ilk yarısını 42 puanla lider tamamlayan Trabzonspor, Süper Lig'de 4 maç sonra puan kaybı yaşadı. En son puan kaybını yine Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13. haftada Eskişehirspor'la 0-0 berabere kalarak yapan Karadeniz temsilcisi, daha sonra yaptığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmıştı.

EGEMEN SAKAT ENGİN CEZALI

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'un Ankaragücü ile yaptığı maçta sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz ile cezalı olan Engin Baytar, kadroda yer almadı.
Teknik direktör Şenol Güneş, yeni transferlerden Pawel ve Piotr Brozek kardeşleri de 18 kişilik maç kadrosuna almazken, Mehmet Çakır, yedek kulübesinde yer aldı.

Bordo-mavililerde Egemen Korkmaz'ın yokluğunda Giray ve Glowacki ikilisi stoperde görev yaparken, Engin Baytar'ın yokluğunda geçen haftaki Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile yapılan maçtan farklı olarak Gustavo Colman 11'de sahaya çıktı.

FATİH TEKKE KADRODA YOK

Ankaragücü ile hafta içinde sözleşme imzalayan Fatih Tekke, 18 kişilik maç kadrosunda yer almazken, bordo-mavili takımın kiralık olarak başkent kulübüne verdiği Hırvat oyuncu Drago Gabric ise ilk 11'de forma şansı buldu.

Gabric, maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş ve takım arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi.

STAT DOLMADI

Trabzonspor, 35 günlük aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir lig maçına çıkarken bordo-mavili taraftarlar tribünleri doldurmadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken, 15 bin dolayında bordo-mavili taraftar, takımlarına destek verdi. Yaklaşık 200 Ankaragücü taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Trabzonsporlu futbolcular, 25. Dünya Üniversiteler Kış oyunları'nın tanıtımı için ''Anadolu'nun zirvesinde buluşalım'' yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar için ''Adam gibi adam Erdoğan Bayraktar'' yazılı pankart açtılar.