Sev Kardeşim film konusu nedir? Sev Kardeşim oyuncuları kimler, nerede çekildi?

Yeşilçam’ın en gözde filmlerinden biri olan Sev Kardeşim, bir döneme damgasını vurmuştu ve zaman zaman ekranlara gelmeye devam ediyor. Bugün de ekrana gelen ve hakkındaki bilgiler gündemde sıkça sorgulanmaya başlanan Sev Kardeşim film konusu nedir? Sev Kardeşim oyuncuları kimler, nerede çekildi? Başrollerinde Hülya Koçyiğit ve Tarık Akan’ın oturduğu film hakkında meak edilenleri derledik.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2020, 16:13 Güncelleme 05 Temmuz 2020, 16:13
Sev Kardeşim film konusu nedir? Sev Kardeşim oyuncuları kimler, nerede çekildi?

İÇİNDEKİLER

Corona virüs ile mücadele sürerken vatandaşlar mümkün olduğunca evlerinden çıkmıyor ve televizyon yayın akışlarını yakından takip ediyor. Bugün yayın akışında olan Sev Kardeşim filmi de yıllar önce olduğu gibi yine keyifle izleniyor. Sev Kardeşim filminin nerede kaç yılında çekildiği, hangi oyuncuların rol aldığı gibi bilgiler de gündemde araştırılıyor. İşte Sev Kardeşim filmi ile ilgili bilgiler ve şarkı sözleri…

SEV KARDEŞİM KAÇ YILINDA VE NEREDE ÇEKİLDİ?

Yeşilçam'ın eşsiz filmlerinden Sev Kardeşim filminin çekimleri 1972 yılında İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde yapıldı.

SEV KARDEŞİM FİLM KONUSU NEDİR?

Filmde, bir fabrika işçisi olan Alev ile fabrika sahibinin oğlu Ferit arasındaki aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Alev, fabrikada çalışan tüm genç kızlar gibi Ferit'e hayrandır. Ancak Ferit işçi kızların ilgisine karşılık vermez. Alev, bir gün iş arkadaşları ile bir iddiaya girer. İddiayı kazanmak için Ferit'i kendisine âşık etmesi gerekmektedir. Bu yüzden kendisi ve ailesi hakkında yalanlar söyler ve Ferit'i etkilemeyi başarır. Fakat çok geçmeden gerçek ortaya çıkar. İki gencin ailelerinin de olaylara karışmasıyla durum bambaşka bir hâl alır.

SEV KARDEŞİM OYUNCULARI KİMLER?

Sev Kardeşim filminde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit'in başrol oyunculuğunun yanı sıra Adile Naşit, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Nedret Güvenç, Ahmet Turgutlu gibi unutulmaz isimler yer alıyor.

SEV KARDEŞİM ŞARKI SÖZLERİ

Bak kardeşim
Elini ver bana
Gel kardeşim
Neşe getirdim sana
Al kardeşim
Ye, iç, gül, oyna

Sar kardeşim
Kolunu boynuma
Sev kardeşim
Canım feda yoluna
Tap kardeşim
Tüm insanlara

Dünyaya geldik bir kere
Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle
Sevdikçe güler her çehre
Amaçlar hep bir olsun
Kalpler birlikte

Dünyaya geldik bir kere
Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle
Sevdikçe güler her çehre
Mutluluklar bir olsun
Acı birlikte