Sev Kardeşim film konusu ve oyuncuları! Sev Kardeşim filmi kaç yılında, nerede çekildi?

Bir döneme damga vurmuş olan Sev Kardeşim filmi zaman zaman televizyonda yayınlanıyor. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen severek izlenen Sev Kardeşim filminin bugün ekrana gelmesiyle birlikte hakkındaki bilgiler de merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki Ertem Eğilmez’in yönetmen koltuğuna oturduğu, başrollerinde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit’in yer aldığı Sev Kardeşim film konusu nedir, oyuncuları kimler, kaç yılında ve nerede çekildi?

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2020, 14:40 Güncelleme 24 Mayıs 2020, 14:46
Sev Kardeşim film konusu ve oyuncuları! Sev Kardeşim filmi kaç yılında, nerede çekildi?

İÇİNDEKİLER

Şarkısıyla da dillere dolanan ve hala keyifle söylenen Sev Kardeşim filmi de severek izleniyor. Ekranlara gelince yeniden hatırlanan Sev Kardeşim filminde birbirinden başarılı oyuncular rol alıyor. Ramazan Bayramı'nı bu yıl corona virüsten dolayı evde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar televizyondaki filmleri yakından takip ediyor. Sev Kardeşim filminin kaç yılında ve ne zaman çekildiği de araştırılıyor.

SEV KARDEŞİM KAÇ YILINDA VE NEREDE ÇEKİLDİ?

Yeşilçam'ın eşsiz filmlerinden Sev Kardeşim filminin çekimleri 1972 yılında İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde yapıldı.

SEV KARDEŞİM FİLM KONUSU NEDİR?

Filmde, bir fabrika işçisi olan Alev ile fabrika sahibinin oğlu Ferit arasındaki aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Alev, fabrikada çalışan tüm genç kızlar gibi Ferit'e hayrandır. Ancak Ferit işçi kızların ilgisine karşılık vermez. Alev, bir gün iş arkadaşları ile bir iddiaya girer. İddiayı kazanmak için Ferit'i kendisine âşık etmesi gerekmektedir. Bu yüzden kendisi ve ailesi hakkında yalanlar söyler ve Ferit'i etkilemeyi başarır. Fakat çok geçmeden gerçek ortaya çıkar. İki gencin ailelerinin de olaylara karışmasıyla durum bambaşka bir hâl alır.

SEV KARDEŞİM OYUNCULARI KİMLER?

Sev Kardeşim filminde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit'in başrol oyunculuğunun yanı sıra Adile Naşit, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Nedret Güvenç, Ahmet Turgutlu gibi unutulmaz isimler yer alıyor

SEV KARDEŞİM ŞARKI SÖZLERİ

Bak kardeşim
Elini ver bana
Gel kardeşim
Neşe getirdim sana
Al kardeşim
Ye, iç, gül, oyna

Sar kardeşim
Kolunu boynuma
Sev kardeşim
Canım feda yoluna
Tap kardeşim
Tüm insanlara

Dünyaya geldik bir kere
Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle
Sevdikçe güler her çehre
Amaçlar hep bir olsun
Kalpler birlikte

Dünyaya geldik bir kere
Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle
Sevdikçe güler her çehre
Mutluluklar bir olsun
Acı birlikte