Kuruluş Osman'da sürpriz gelişme! Abdurrahman Alp geri döndü! Abdurrahman Alp (Celal Al) kimdir?

ATV ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman'da bu akşam dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakteriyle bilinen Celal Al, Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna katıldı. Yaşanan bu gelişmenin ardından izleyiciler şimdi Abdurrahman Alp kimdir sorusuna yanıt arıyor. İşte Abdurrahman Alp hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 25 Aralık 2019, 23:55 Güncelleme 26 Aralık 2019, 01:13
Kuruluş Osman’da sürpriz gelişme! Abdurrahman Alp geri döndü! Abdurrahman Alp Celal Al kimdir?

İÇİNDEKİLER

Çarşamba akşamlarının ilgiyle takip edilen dizisi Kuruluş Osman'da bu akşam dikkat çeken bir gelişme bir yaşandı. Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakterine hayat veren Celal Al, Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna dahil oldu. Abdurrahman Alp'i canlandıran Celal Al'ın diziye dahil olmasıyla izleyiciler Abdurrahman Alp kimdir sorusuna yanıt arıyor.

CELAL AL KİMDİR?

Celal Al, 1982 yılında Artvin'de doğmuştur. Celal Al 185 cm boyunda ve 87 kilodur.

Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alarak kariyerine önemli bir adım atmıştır.

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin kadrosunda yer alarak Abdurrahman Alp karakterini canlandırmıştır.

ABDURRAHMAN ALP KİMDİR?

Osmanlı Devleti'nin kuruluş aşamasında büyük hizmetleri olan bir komutandır. Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı ve Aydos Kalesi'nin fatihidir. Doğum yeri ve tarihi net olarak bilinmemektedir. 1329 yılında Orhan Gazi döneminde vefat etmiştir. Kabri Eskişehir yakınlarında kendi adıyla anılan bir köyde olduğu rivayet edilir.

Abdurrahman Alp, Ertuğrul Bey ile başlayan hizmetini Osman Gazi ve onun oğlu Orhan Gazi dönemine kadar devam ettirdi. Osmanlı Devletinin büyüme aşamasında bir çok kale fethine ve meydan savaşlarına katıldı. Akçakoca, Samsa Çavuş ve Konur Alp İznik ve İzmit çevresi ile meşgul olur iken Abdurrahman Gazi'de İstanbul tarafındaki kalelere akınlar düzenleyerek Bizans askerlerini şaşkına çevirdi. İstanbul'dan gelmesi muhtemel olan saldırıları önledi. Çünkü Bizans tekfurları elit askerlerini gazilere karşı savaşması için gönderiyordu. Abdurrahman Gazi ve alpleri bu seçkin Bizans askerlerini düzenlediği akınlar ile bertaraf edip geri çekilmelerini sağladı.

Gaziler geceleyin uyumazlar, gündüzleri ise at sırtından inmezlerdi. Buraları Müslüman toprakları yapma azmi ile kanlarını, canlarını feda edip hayırla yad edilmek adına çalıştılar.

KURULUŞ OSMAN 6. BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Osman, Bala Hatun'un şifasını Yannis'in elinden alıp Kulucahisar Kalesi'nin arkasındaki gizli el olan Yannis'i teşhir etmiştir.

OSMAN CİNAYET SUÇLAMASINDAN AKLANIYOR

Üzerindeki cinayet suçlamasından da aklanan Osman, Dündar Bey ile yarım kalan hesabını da tamamlamıştır. Ancak Edebalı, Osman'ın bazı hareketlerinden hoşnut değildir.

OSMAN YANNİS İLE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Osman, Edebalı ile konuşmak istediğinde obada olmadığını fark eder ve onu bulmak için gizli mekâna gider. Ancak Osman'ı karşılayan kişi, Yannis'in ta kendisidir. Osman ile Yannis'in buluşması ne sonuçlar doğuracaktır?

SELCAN VE ZÖHRE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Obaya gelen Selcan Hatun ile Zöhre Hatun arasında nasıl bir gerilim yaşanacaktır? Osman, Edebalı'yı bulabilecek midir? Sofia ve Kalanoz, Yannis'in idamına göz yumacak mıdır? Yarenlerini kaybeden Edebalı, nasıl bir yol izleyecektir? Osman ile Edebalı'nın yolları tekrar ne zaman kesişecektir?