Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman'ın çekildiği yer nerede ve seti hangi ilde?

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu ve devletin kurucusu Osman Gazi'nin hayatını anlatan Kuruluş Osman izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kısa sürede büyük bir beğeniyle takip edilen dizinin nerede çekildiği merak konusu oldu. Bu kapsamda yeni bölümü ekranları başından takip eden izleyiciler Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuruluş Osman'ın çekildiği yer nerede ve seti hangi ilde? İşte merakla araştırılan sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 19:33 Güncelleme 04 Aralık 2019, 19:33
Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman’ın çekildiği yer nerede ve seti hangi ilde?

İÇİNDEKİLER

ATV'nin iddialı prodüksiyonuyla dikkat çeken Kuruluş Osman dizisi yayınlanan bölümleriyle milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyerek zirvede yer aldı. Kuruluş Osman dizisi yeni bölümüyle bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Diziyi ekranları başında takip eden izleyiciler ise "Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuruluş Osman'ın çekildiği yer nerede ve seti hangi ilde? İşte dizinin çekildiği yer...

KURULUŞ OSMAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisi çekimleri, İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde, 360 dönüm arazi üzerine kurulan platoda yapılıyor. Dizide 40 ana cast oyuncusu yer alıyor. Dizinin çekildiği platoda, titizlikle hazırlanan kaleler, hamamlar, camiler, klişeler ve hanlar yer alıyor. Avrupa'nın en büyük platolarından kabul edilen yerde şu an 60 ayrı marangoz görev yapıyor. Ayrıca, yaklaşık 1500 kişinin görev aldığı dizi setinde bir de yapay göl yer alıyor.

KURULUŞ OSMAN OYUNCULARI

Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosunda, Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Özge Törer, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel gibi isimler yer alıyor.

KURULUŞ OSMAN YENİ BÖLÜMDE NELER YAŞANACAK?

Can yoldaşı Aybars'ın katilini bulmak ve Tekfur cinayetinin izini sürmek için için gizlice kaleye giren Osman'ın yolu ahilerin hazinesini almak için kaleye sızmış olan rahibe ve rahip kılığındaki Bala Hatun, Gonca ve Tursun Bey ile kesişmişti. İşledikleri cinayeti Osman'ın üstüne atmaya çalışan Sofia ve Kalanoz, karşı hamle ile kalede olduğuna emin oldukları Osman'ı ortaya çıkarmak için Dündar Bey'in kızı Aygül'ü kaçırtıp kaleye getirtmişlerdi.

Burçin'den aldıkları haberle harekete geçen Dündar Bey yanına Kayı beylerinden Bamsı ve Samsa'yı alarak kaleye gelmişti. Kale'ye gelen başka bir isim daha vardı; organize ettiği Tekfur suikastı başarısız olan Efendi Yannis'te artık kaledeydi. Her şeye rağmen kale askerlerinin içine sızan Osman, kaleye giren Bamsı Bey'e çarparak eline bir pusula tutuşturmuştu.

Yapacaklarını zekice kurgulayan Osman, zindana atılmasına rağmen kurtulmuş ve Sofia'nın peşine taktığı avcı namlı Teokles'i esir almıştı. Helen ile Sofia'nın koridordaki koşuşturmasını gören Kalanoz, cinayet ortağı olan Sofia'nın başka işler karıştırmasından şüphelenerek peşine düşmüştü. Teokles'i yakalayan Osman'ın önü ise Edebalı'ya bağlı Akça Derviş, Pehlivan ve Zülfikar Derviş tarafından kesilmişti. Bu üçlünün ardından çıkan Bala Hatun, Osman'ı, Edebalı'ya götürmüştü. Acaba Edebalı, Osman'a neler anlatacak? Kızı kaçırılan Dündar ve bu olayların sorumlusu olarak Osman'ı gören Zöhre ile Batur nasıl bir plan yapacaklar? Sofia ve Helen'in peşine düşen Kalanoz'u bekleyen büyük sürpriz ne?