atv'de Kuruluş Osman rüzgarı esecek! Kuruluş Osman 1. bölüm bu akşam var mı?

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? atv'nin merakla beklenen dizisi Kuruluş Osman'ın yayın tarihi belli oldu. Burak Özçivit'in başrolnde yer aldığı yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman'ın yayınlanan 1. bölüm fragmanına 'Bamsı' karakteri damga vurdu. Peki, Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? Kuruluş Osman 1. bölüm bu akşam var mı?

Giriş Tarihi 13 Kasım 2019, 09:59 Güncelleme 13 Kasım 2019, 09:59
atv’de Kuruluş Osman rüzgarı esecek! Kuruluş Osman 1. bölüm bu akşam var mı?

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman atv ekranlarında izleyicisiyle buluşmak için gün sayıyor. Dizi atv'de izlenir sloganıyla yıllardır efsane dizileri ekranlara getiren atv'den bir dizi daha geliyor. atv'nin merakla beklenen yeni dizisi Kuruluş Osman'ın tanıtımları milyonlarca izlendi. Dizinin yayın tarihinin belli olduğu 1. bölüm fragmanı büyük ilgi uyandırdı. İzleyiciler merakla Kuruluş Osman dizisinin başlayacağı tarihi araştırıyor. Yapımcılığını, Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Kuruluş Osman'ın oyuncu kadrosunda kimler olacağı da en çok merak edilenler arasında. Peki, Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? Kuruluş Osman 1. bölüm bu akşam var mı? İşte detaylar...

KURULUŞ OSMAN BU AKŞAM VAR MI?

Heyecanla beklenen Kuruluş Osman dizisinin yayın tarihi belli oldu. Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak ekranlara gelecek Kuruluş Osman 20 Kasım Çarşamba ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.


KURULUŞ OSMAN OYUNCU KADROSU

Burak Özçivit dizide Osman Bey karakterine hayat verecek. Ayşegül Günay, dizide Osman Bey'in yengesi Zühre Hanım rolüne hayat verecek.

Daha önce Neredesin Firuze filmi ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi dizilerde oynayan Ragıp Savaş Osman Bey'in amcası Dündar Bey'i oynayacak. Uzun süredir ekranlarda olmayan Saruhan Hünel, Kuruluş Osman dizisiyle ekranlara dönecek.


BAMSI KİMDİR?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikayelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ve masallarda bahsedilen Türk kahramandır.

Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi isimlerde de bilinmektedir. Atının ismi Dengiboz veya Bengiboz'dur. Bamsı Beyrek, masallardaki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in ismine Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.


BAMSI İÇ SAVAŞTA KAÇIRILDI

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı masalda, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir.

İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup karısı Dış Oğuz'dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır ve ona ihanet etmez. O zaman Aruz Koca sinirlenir ve Beyrek'i yaralar.