Diriliş Ertuğrul'da karar verildi! Yeni sezonda isim değişecek

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un son bölümünde ayrılıklar peş peşe geldi. Beybolat Bey karakterine hayat veren başarılı oyuncu Ali Ersan Duru diziden ayrıldı. Üç bölüm sonra final yapacak diziye ilişkin son karar verildi. İşte Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonuna ilişkin merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2019, 18:25 Güncelleme 12 Mayıs 2019, 19:31
Diriliş Ertuğrul’da karar verildi! Yeni sezonda isim değişecek

İÇİNDEKİLER

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un geçtiğimiz günlerde ekrana gelen 147. bölümünde beklenmedik bir ayrılık yaşandı. Beybolat Bey karakterini canlandıran Ali Ersan Duru, Diriliş Ertuğrul'a veda etti.

SON KARAR VERİLDİ

Diriliş Ertuğrul dizisi için artık son karar verildi. Burak Özçivit ve Engin Altan Düzyatan için formül bulundu.Yeni sezonda dizinin adının değişmesi kararlaştırıldı.

İŞTE YENİ SEZONA DAİR DETAYLAR...

Halime Sultan'ın ölümünde olduğu gibi dizide işlenen tarih de değişecek. Ertuğrul Gazi bu sezon sonunda finalde ölecek. Böylece Engin Altan Düzyatan diziye veda edecek. Gelecek sezon ise Diriliş ya da Kuruluş Osman adıyla devam edecek. Osman Gazi'yi ise Burak Özçivit canlandıracak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Kurduğu tuzakla Albastı olduğu ortaya çıkan Beybolat'ı köşeye sıkıştıran Ertuğrul Bey ve İlbilge, Beybolat'ı yakalayacakken Beybolat nehire atlayarak kaçmayı başarır. Bunun üzerine Ertuğrul Bey, Alpları Nehire gönderip Albastı'nın cesedini bulmalarını ister.

Ancak Nehir'e Kayı Alplarından önce gelen Arıkbuka Kayı Alplarını şehit eder ve Albastı'yı kurtarır. Onu mağarasına götürerek tedavi eder.

KAYI ERLERİ ALBASTI'NIN PEŞİNDE

Diğer taraftan Ertuğrul Bey tarafından Alplık kılıcı tekrar verilen Bamsı Albastı'yı bulmak için aramalara katılır ve Arıkbuka tarafından şehit edilen Kayı Alplarını görür. Ve Ertuğrul Beyin tehlikeye düşme ihtimali üzerine Gündoğdu Bey ile birlikte gizli yere doğru yola çıkarlar.

MERGEN VE DUMRUL ŞEHİT OLUYOR

Berk Han'ın adamıyla görüşmekte olan Ertuğrul Bey'e baskın yapan Arıkbuka Ertuğrul Bey'i yakalar. Mergen ve Dumrul'u şehit eder ve Turgut'u ağır yaralar.

TURGUT'A NE OLACAK?

Gündoğdu ve Alplar, Ertuğrul Bey'i bulabilecek mi? Beybolat ve Arıkbuka'nın izini bulup ondan intikam alabilecek mi? Ertuğrul Bey, tutsak olduğu mağaradan kurtulabilecek mi? Diğer taraftan vuruşmada çok ağır yara alan Turgut yaşayacak mı?