Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey kimdir? Gündoğdu tarihte var mı? İşte Gündoğdu Bey'in hayatı...

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni bölümünde Gündoğdu Bey Kayı Obası'na geri dönüyor. Şimdi dizinin izleyicileri Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey kimdir sorusuna yanıt arıyor. Diziye geri dönen Gündoğdu Bey hakkındaki tarihi detaylar son derece önemle araştırılıyor. Yeni bölümde Gündoğdu Bey'in obaya dönüşü sevinçle karşılanıyor. Ertuğrul ve Gündoğdu yıllar sonra hasret gideriyor. İzleyiciler şimdi dizide yaşanacak gelişmeleri bekliyor. Peki, Gündoğdu Bey tarihte var mı? İşte Gündoğdu Bey'in hayatı...

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2019, 18:55 Güncelleme 01 Mayıs 2019, 18:55
Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey kimdir? Gündoğdu tarihte var mı? İşte Gündoğdu Bey’in hayatı...

İÇİNDEKİLER

Her çarşamba TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde bu haftaki gelişmeler izleyicileri ekran başına kilitleyecek. İzleyiciler merakla bu hafta neler olacağını bekliyordu. Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde Gündoğdu Bey obaya geri dönüyor. Dizinin izleyicileri Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey kimdir sorusuna merakla yanıt arıyor. Peki, Gündoğdu Bey tarihte var mı? İşte Gündoğdu Bey'in hayatı...

GÜNDOĞDU BEY KİMDİR?

Gündoğdu kendisini kardeşiyle Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat, Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir. Daha sonra Osmanlı devletinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Gündoğdu Bey ise Kayı boyunun büyük bir çoğunluğunun Ana Vatan Orta Asya'ya gitmek istemelerini kıramamış ve kardeşi Sungur Tekin ile birlikte Orta Asya'ya göç etmiştir.

KAAN TAŞANER KİMDİR?

Kaan Taşaner 23 Nisan 1979'da dünyaya geldi. Konya S.Ü. Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı mezunu olan Kaan Taşaner, oyunculuğa ilk adımını, Karanlıkta ilk ışık Kubilay adlı tiyatro oyunuyla attı, ardından 2004 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne aldı, televizyondaki ilk rolünü Büyük Buluşma adlı televizyon dizisinde canlandırdı, takip eden yıllarda televizyon ve tiyatroya birlikte devem etti, 2010 yılında Kanal D'de başlayan Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide, Erdoğan Yaşaran rolünü kabul etti, ve bu sayede, adını ilk kez sürekli bir projede duyurmuş oldu.

2012 yılında Kanal D sitesinde yapılan bir ankette 2. En İyi Erkek Oyuncu seçilmiştir. Kuzey Güney adlı TV dizisinde Şeref Komiser rolünü canlandırmıştır. Oyuncu 2014 Aralık ayında TRT 1'de başlayan Diriliş:Ertuğrul dizisinde "Gündoğdu" karakterini canlandırdı.Ancak senaryo gereği diziden ayrılan Kaan Taşaner ATV'de yayınlanan 'Rengarenk' adlı dizide oynadı. Oyuncu aynı zamanda tiyatro sanatçısı Sacide Taşaner'in oğludur.

Birçok dizi ve filmde rol alan Kaan Taşaner, Kanal D ekranında yayınlanan Fatmagül'ün Suçu Ne adlı dizi ile adını duyurmuş ve bu dizideki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü almıştır. Birçok TV dizisinde karşımıza çıkan Kaan Taşaner, Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündoğdu karakterine hayat vermiş ve diziden ayrılmıştı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA ENGİN ALTAN DÜZYATAN DİZİYE VEDA MI EDİYOR?

Engin Altan Düzyatan'a diziden ayrılacağı iddiaları sorulunca da söylentileri kesin bir dille yalanlamış: Dizi devam ediyor ben de kadrodayım diyerek adeta Burak Özçivit'e gönderme yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Burak Özçivit ile Engin Altan Düzyatan'ın arası açılmış ikili yanyana hiç görülmemiş ve birbirleri hakkında açıklama yapmaktan kaçmışlardı.

Diriliş Ertuğrul dizisi için artık son karar verildi. Aynı dizide birlikte rol almak istemeyen Burak Özçivit ve Engin Altan Düzyatan için formül bulundu.Yeni sezonda dizinin adı değişecek. Halime Sultan'ın ölümünde olduğu gibi dizide işlenen tarih de değişecek. Ertuğrul Gazi bu sezon sonunda final de ölecek. Böylece Engin Altan Düzyatan diziye veda edecek. Gelecek sezon ise Diriliş ya da Kuruluş Osman adıyla devam edecek. Osman Gazi'yi ise Burak Özçivit canlandıracak.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

26 Temmuz, 1979 yılında dünyaya gelen Engin Altan Düzyatan İzmirlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Engin Altan Düzyatan ilk olarak Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev almış

İlk olarak 2002 yılında Koçum Benim adlı dizi ile televizyon ekranlarına çıkan Engin Altan Düzyatan oyunculuğu ile yapımcıların dikkatini çekmiş 2005 yılında Kalbin Zamanı filmi ile beyaz perdeyle tanışmıştır.

Sunuculuk deneyimini ise 2010 yılında 1 Milyon Canlı Para adlı yarışma programı ile edinmiştir

2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlenen Engin Altan Düzyatan bu evlilikten Emir Aras adında bir evlat sahibi olmuştur.

Şimdilerde TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan oyunculuğu ile herkesi etkilemeyi başarmıştır.