DHBT başvuru son gün! 2018 KPSS DHBT sınavı ne zaman?

DHBT başvuruları için son saatler... KPSS DHBT başvuruları 9 Ekim'de alınmaya başlandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen başvurular bugün sona erecek. Peki, KPSS DHBT başvuru nasıl yapılır? KPSS DHBT başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? DHBT sınavı ne zaman? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 17 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2018, 11:36
DHBT başvuru son gün! 2018 KPSS DHBT sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

KPSS DHBT başvuruları bugün sona eriyor. ÖSYM tarafından 9 Ekim'de alınmaya başlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi (KPSS DHBT) için hazırlık içinde olan adaylar sınav tarihini merak ediyor. Sınava katılacak adaylardan başvuru yapamayanlar için son şans. Başvurular bugün sona erecek. Peki, KPSS DHBT başvuru nasıl yapılır? KPSS DHBT başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? 2018 KPSS DHBT sınavı ne zaman? İşte KPSS DHBT sınavı ile ilgili merak edilen her şey...

KPSS DHBT BAŞVURU SON GÜN! BAŞVURU NASIL YAPILIR?

9 Ekim'de başlayan başvurular bugün (17 Ekim) sona erecek. KPSS DHBT başvuruları, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra istenen aşamaları tamamlandıktan sonra internet başvuru işlemini tamamlayacak.

DHBT başvuru ücreti 60,00 TL'dir.

KPSS DHBT BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC' den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve i nternet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet ban kacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf K atılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN?

DHBT 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT'ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.

DHBT'YE KATILACAK ADAYLAR İÇİN AÇIKLAMALAR

DHBT 'ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT'ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katı lacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS'ye girmeleri ve KPSS'de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

Sınav konuları

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT - 1) temel d in bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır.

Konu başlıklarışu şekilde;

a) İslam İnanç Esasları
b) İslam İbadet Esasları
c) Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi)
d) Siy er e) İslam Ahlakı

İkinci 20 soru (DHBT - 2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisa ns programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a) Tefsir
b) Fıkıh
c) Hadis
d) Akaid ve Kelam
e) İslam Tarihi
f) Dinler ve Mezhepler Tarihi
g) Dini Hitabet