Müge Anlı'dan okuma-yazma seferberliği

Giriş Tarihi 27 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2018, 12:35
Müge Anlı’dan okuma-yazma seferberliği

İÇİNDEKİLER

Hafta içi her gün atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert'in sunucusu Müge Anlı, bugüne kadar pek çok sosyal yardım projesine imza attı. Şimdi de bu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Tüm Türkiye'yi ilgilendiren ve ülkemizin kanayan yarası olan okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yardım için kolları sıvadı. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, 10 yıldır süren yayınları boyunca stüdyoda binlerce konuk ağırladı, dertlerine çare buldu. Gelen konuklar arasında çok sayıda kişinin okuma yazma bilmiyor olması bu fikrin oluşması ve projenin başlamasına öncelik etti.

Geçtiğimiz günlerde ailesini bulmak için Müge Anlı'ya başvuran Sevim Gürçay'ın kendisini evlat edinen aile tarafından okula gönderilmediğini ve okuma yazma öğrenmeyi çok istediğini söylemesiyle birlikte Müge Anlı okuma yazma seferberliğinin başlatılması için çalışmalara başladı.

Yıllardır, eğitimin ne kadar önemli olduğunu dile getiren ve okuma yazma kurslarına gitmeleri için izleyenlerine çağrıda bulunan Müge Anlı, çağrısını bir kez daha yineledi.

Yayını izleyen Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Müge Anlı'nın çağrısına kayıtsız kalmadı ve hemen ekibi arayarak, daha önce Halk Eğitim Merkezindeki 120 saatlik kursun sonucunda katılımcıların okuma yazma öğrendiğini, Sevim Hanım için de gerekeni yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin her yerinde valilikler de bu çağrıya destek oldular ve hemen çalışmalara başladılar

Sevim Hanım da Halk Eğitim Merkezindeki kursa başladı ve her gün gelişimini paylaşarak ekran başındakileri de sevincine ortak etti.

Müge Anlı, canlı yayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, okuma yazma seferberliğinin yurt genelinde başlatılması için destek istedi. En büyük hayalinin de Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayında bu seferberliğin başladığını duyurması olduğunu söyledi.

Müge Anlı'nın çağrısıyla ihbar hattına çok sayıda destek telefonu yağdı. Telefonlar kilitlendi ve okuma yazmak isteyen yüzlerce kişinin bilgileri kaydedildi.

Çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği ve kısa süre içerisinde hayata geçecek olan bu sosyal sorumluluk projesi şimdiden yoğun ilgi görüyor.