Komşu'nun 'Türk' aşkı!

Yunanistan'ın en büyük iki televizyon kanalı, ATV'nin geçmişte beğeniyle izlenen 5 dizisini yayınlamak için adeta gün sayıyor...

Giriş Tarihi 19 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2012, 16:51
Komşu’nun ’Türk’ aşkı!

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 28 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşen DISCOP fuarında Yunanistan'a yapılan ve ATV'nin geçmişte beğeni ile izlenen 5 dizisi UNUTULMAZ, GÖNÜLÇELEN, SILA, AŞK BİR HAYAL ve ADANALI'yı kapsayan paket satış sonrası 2 dizi arka arkaya en büyük Yunan TV kanallarında boy gösterecek. Dün ilk bölümüyle Yunanistan'ın reyting sıralamasında birinci sırada bulunan kanalı Mega TV'de yayınlanmaya başlayan UNUTULMAZ'ın ardından ATV'nin reyting rekortmeni dizisi SILA ülkenin ikinci büyük kanalı konumundaki ANT1'de 2 Nisan'da yayında olacak. İki ATV yapımı üzerinden yaşanacak rekabette hangi kanalın ipi göğüsleyeceği merak konusu.

Öte yandan diğer ATV dizilerinden ADANALI ve AŞK BİR HAYAL'in yaz aylarında, GÖNÜLÇELEN'in ise yeni yayın döneminin başlayacağı Eylül'de Yunan kanallarında yer bulması bekleniyor.

Özellikle son yıllarda yurtdışı pazarda büyük ilgi toplayan ve yüksek izlenme paylarıyla TV kanallarının vazgeçilmezi olan Türk yapımları arasında ATV dizileri önemli bir paya sahip. Bugüne kadar 45'ten fazla ülkeye lisanslanan ATV yapımları, 2012 ilk çeyrekte bir önceki yıl satışlarını geride bıraktı. ATV yetkililerinden alınan bilgiye göre, kısa bir süre içerisinde ATV dizileri birkaç ayrı ülkede daha yayına başlayacak.

Unutulmaz Yunanistan'ın lider kanalı Mega TV'de yayınlandığı ilk gün (saat 21.00-23.00 arası) tüm programlar arasında %23,6 Share ile birincilik koltuğuna oturdu. UNUTULMAZ, ANT1 kanalındaki Transformers ve Star TV adlı Yunan kanalındaki yerli filmi geride bırakarak muhteşem bir başlangıç yaptı. Öte yandan diğer Türk dizileri Yer Gök Aşk ve Lale Devri ise diğer bir Yunan TV kanalı Alpha TV'de % 14,5 ve % 14,2'lik performanslarıyla UNUTULMAZ'ın gölgesinde kaldı.

18 MART PAZAR YAYIN SAATLERİ:

UNUTULMAZ – MEGA TV – 21.00 - 23.00
LALE DEVRİ –ALPHA TV – 20.00- 21.00
YER GÖK AŞK – ALPHA TV – 21.00- 22.00