İşte Türkiye'nin utanç sahneleri

Televizyon kanallarının reyting uğruna Türk halkının ahlaki değerlerini hiçe sayarak yayınladıkları "tecavüz sahneleri" toplumda onarılması zor yaralara sebep oluyor.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2011, 11:44
İşte Türkiye’nin utanç sahneleri

İÇİNDEKİLER

Bununla ilgili rahatsızlığını dile getiren medyagundem.com adlı site çok önemli sorular sordu. Medyagundem.com, bugün yayınladığı bir haberle Türkiye'de herkesin konuştuğu ama kimsenin seslendirmediği bir soruyu gündeme taşıdı.

"Neden tecavüz sahnesi hep aynı Kanal D'de?" diye soran site, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisine de gönderme yaptı ve bu dizilerdeki reytingi Türkiye'nin ayıbı olarak niteledi.

Türk toplumunun en büyük değerlerinden olan aile kavramını zedeleyen bu sahneler aynı zamanda da tecavüzü meşru hale getiriyor.

İşte sitede yayınlanan o çarpıcı ve iddialı analiz:

"Dün gece Türk halkı bir dizideki tecavüz sahnesine kilitlendi. Medya günler öncesinden "tecavüz geliyor ekran başına" diye ilan etti. Nefesler tutulmuş biçimde herkes ekran başına geçti. İzleyicileri ekrana kilitleyen neden de o tecavüz sahnesiydi. Ali'den zaman zaman şiddet gören Cemile, sonunda Ali'nin tecavüzüne de maruz kaldı! Kanal D'de dün gece yayınlanan tecavüz sahneli "Öyle Bir Geçer Zaman ki" isimli dizi rating rekoru kırdı. Share yüzde 60'a çıktı.

İşte bu sonuç Türkiye'nin utanç sahnesidir. Bu toplumdaki dejenerasyonun geldiği iflah olmaz neticedir. Bu utançta en büyük pay da medyanındır. Peki hiç düşündünüz mü?

Tecavüz, ensest, ihanet gibi toplum ahlakını olumsuz etkileyen diziler neden hep Kanal D'de yayınlanıyor?
Aşk-ı Memnu, ardından Fatmagül'ün Suçu Ne ve şimdi de Öyle Bir Geçer Zaman ki... Toplum suçlu tamam ama medya asıl sorumlu!"