Seda Sayan sonunda bunu da yaptı

Programlarına kaldığı yerden devam etmeye başlayan Seda Sayan'ın bu kez konuğu farklıydı.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 11:24
Seda Sayan sonunda bunu da yaptı

İÇİNDEKİLER

Seda Sayan, dün sabahki programını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olması nedeniyle Atatürk'e ayırdı. Konuklarını misafir ettiği koltuklara Atatürk'ün balmumundan heykelini koyan Seda Sayan, yine çok tartışılacak

Vatan'da yer alan habere göre ;ünlü şarkıcı Seda Sayan, dün sabah Show TV'de yayınlanan "Sabahın Sedası" isimli programını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk'e ayırdı. Sayan, konuklarını misafir ettiği koltuklara Atatürk'ün balmumundan heykelini koydu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden getirilen heykel yayın boyunca konuk koltuğunda kaldı. Kamera sık sık balmumu Atatürk heykelini yayına verdi. Atatürk'ün sevdiği şarkılar okunurken ve Atatürk kıyafetleri defilesi yapılırken yakın planda hep Atatürk heykeli vardı.

Bayıldınız değil mi?

Bir askerin okuduğu İstiklal Marşı görüntüleriyle açılan programın konukları ise Müşerref Akay ve Sümer Ezgü'ydü. Sayan konuklarına "Atanın mumyasına bayıldınız değil mi?" diye sorunca Müşerref Akay "Oturunca irkildim şöyle bir oldum" yanıtını verdi. Sayan'ın balmumu heykele "mumya" demesi de ayrı bir gaf olarak algılandı. Öte yandan Atatürk'ün balmumu heykeline giydirilen kıyafetin özensizliği de dikkat çekti. Sayan, 10 gün önce de Umre görüntülerini programda yayınlayarak gündeme oturmuştu. Sayan bu davranışıyla da bazı çevrelerce eleştirilmişti.

'Beni kıskanıyorlar'

Seda Sayan ise yapılan eleştirilere şöyle konuştu: "Benim büyüklüğüm burada işte. Görüyorsunuz ne kadar kıskanılıyorum. Müjdat abi (Gezen) Atatürk'ün balmumu heykelini daha önce de birçok programa yolladı. Çağla Şikel ile Alişan'ın programına da çıktı. Aslına bakarsanız bu eleştirilere hem üzülüyorum hem de seviniyorum. Demek ki herkesin gözü bende, çatlıyorlar."

'İstediler, gönderdim'


Müjdat Gezen ise balmumu heykelin Seda Sayan'ın programında kullanıldığından habersiz olduğunu belirterek "Benim bilgim yok. Seda Sayan'ın programına mı çıkarılmış? 2 gün önce beni arayıp 19 Mayıs için heykeli çekmek istediler kabul ettim. Geçen sene Alişan'ın programına "Mustafam Kemalim" oyunuyla ilgili konuk olmuştum. Oyunda kullandığımız için Atatürk'ün balmumu heykelini de programa götürdüm. Programda o heykelin hikayesinden bahsetmiştim" dedi.

'TEPKİ NİYE?'

Seda Sayan, programında Atatürk'ün balmumu heykelini konuk etmesine yapılan eleştirilerin haksız olduğunu belirterek "Aynı heykel, daha önce de televizyonda bir sabah programına getirilmişti. Ben konuk edince tepki gösterilmesi aslında benim büyüklüğümü gösteriyor" dedi

"Atatürk'ün karşısında dansöz mü oynattık!" diyen Seda Sayan bakın kendini nasıl savundu...

Cüneyt Özdemir gelen tepkileri aktardıktan sonra Seda Sayan'a cevap hakkı verdi. Sayan gelen tepkilere anlam veremediğini belirtirken, ünlü şarkıcı hem isyan etti hem de ilginç bir savunma yaptı: Biz ne yapmışız ki? Ata'nın karşısında dansöz mü oynattık? Atamızın sevdiği şarkıları söyledik hep beraber.

Seda Sayan: Ben size teşekkür ediyorum Cüneyt Bey. Cevap hakkı verdiniz. Sabahtan beri bir şeyler söyleniyor. Biz orada sadece 19 Mayıs programı yaptık, ne var ki bunda? Anlayamıyorum, resmini koyuyoruz da balmumu heykeli neden olmasın. Kaldı ki biz bu heykeli Müjdat Gezen'den aldık. Daha önce de Alişan ve Çağla Şıkel de getirdiler aynı stüdyoya kimse bir şey demedi. Bana gelince mi sorun oluyor. Hem biz ne yapmışız ki? Ata'nın karşısında dansöz mü oynattık? Atamızın sevdiği şarkıları söyledik hep beraber.