Aşkta cesur ve ısrarcı değilim!

'Kasaba' dizisinde tutkulu aşık 'Hüseyin'i canlandıran Melih Selçuk, "Hüseyin'in, 'Zehra'ya ilân-ı aşk tarzını kendimden çaldım. Ancak ben aşkta onun kadar cesur ve ısrarcı değilim" dedi

Giriş Tarihi 09 Aralık 2009, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 14:36
Aşkta cesur ve ısrarcı değilim!

İÇİNDEKİLER

Ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun imzasını taşıyan 'Süt' filmindeki performansıyla adından söz ettiren Melih Selçuk, şu sıralar atv'nin 'Kasaba' dizisinde tutkulu aşık 'Hüseyin' karakterini canlandırıyor. 'Süt' filmine kadar oyunculukla ilgili amatör de olsa hiçbir tecrübesi olmayan Selçuk, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okuyor. 24 yaşındaki oyuncuyla rolü ve dizisi hakkında konuştuk.

Çocukluğunuz Mardin'de geçmiş. İstanbul'a adapte olmakta zorlandınız mı?
Hayır! Galiba alışkın olmadığım ortamlara kolay uyum sağlayabildiğim için oyuncu oldum. Çünkü oyunculukta anlık ruhsal değişimlere maruz kalıyorsunuz ve adaptasyon sorununuz varsa bu işi yapamazsınız.

Oyunculuğa nasıl başladınız?
Oyuncu olmama, yönetmen Semih Kaplanoğlu karar verdi diyebilirim. Semih Ağabey, 'Süt' filmi için başrol arıyordu. Ben de başvurmuştum ve seçildim. Kısa film senaryoları yazıyorum ve ileride yönetmen olmak istiyorum aslında. Bu nedenle 'Süt' benim için iyi bir fırsat oldu.

HEVESİNİ AL OKULA DÖN
Aileniz sizi oyunculuk konusunda destekliyor mu?
'Süt'ün çekimlerine başlamadan üç gün önce arayıp, filmde oynayacağımı söyledim. Babam hevesimi aldıktan sonra okuluma dönmemi söyledi. Hevesimi hâlâ alamadım ama artık onlar da televizyonda beni izlemeye başlayınca, durumu benimsediler. Dizi çekimleri nedeniyle uzun zamandır ailemi görmüyorum. Beni ekranda haftada bir görünce, hasret giderip seviniyorlar.

'Kasaba'nın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
'Süt'ün sanat yönetmeni Naz Eray beni Tomris Giritlioğlu'na önermiş. Tomris Hanım'la tanıştıktan sonra kadroya dahil oldum.

ÇOK GERÇEK BİR ROL
Peki dizide canlandırdığınız 'Hüseyin' nasıl biri?
'Hüseyin' her genç adam gibi farklı şartlarda, beklenmedik tepkiler verebilen biri... İlk başlarda mevsimlik işçileri dışlayan biriydi. Ama işçi kız Zehra'ya aşık olduktan sonra daha sağlıklı düşünmeye başladı. Hüseyin aslında ilginç biri... Düşünmeden kavgaya giren de o, sevdiği kıza olan aşkını ispat etmek için babasından dayak yemeye razı olan da o... Çok gerçek biri...

"SENİ SEVMİYORUZ" DİYE BAĞIRAN SEYİRCİLER VAR
Seyircilerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Aslında ben biraz komik tepkiler alıyorum. İki bölüm önce, çekimler sırasında beni hiç sevmediğini bağırarak söyleyen izleyiciler gördüm. Çoğu zaman sinirli bakışlar görüyordum ama dizi geliştikçe, seyirci 'Hüseyin' karakterinin aşka olan bakışını gördü ve bana da daha farklı davranmaya başladı. Şimdi gülümsüyorlar.

Dizideki karakterinizle ortak bir yönünüz var mı?
Benzeşen yönlerimiz olduğu gibi bana çok ters gelen yönleri de var. Mesela Hüseyin biraz çift kişilikli gibi... Aşık olduğunda, sevdiğinden başka hiçbir şey düşünmeyen biri haline geliyor. Aşkı için ısrar edişi benden daha cesurca ve daha fevri... Ama itiraf ediyorum; 'Hüseyin'in aşıkken hislerini belli etme şeklini, aşık olduğu kıza olan tavırlarını kendimden çaldım

YAĞMUR VE MÜMTAZ YAKINLAŞMAYA BAŞLIYOR
Lale Yavaş, Murat Ünalmış ve Talat Bulut'un oynadığı 'Kasaba' yeni bölümüyle geliyor ekrana... Dizide bu akşam, geçmişin karanlığı yavaş yavaş aydınlanıyor. Mümtaz Bey'in yıllar önce yazdığı mektuplar Yağmur'la aralarında duygusal bir ilişkinin başlamasına vesile olur.

HAYDAR'IN KALBİ KIRIK
Yağmur, Mümtaz'ın gizemli dünyasını tanımak ister. Öte yandan Mümtaz'ın bir jesti, Yağmur'la, Haydar'ın arasını açar. Bu arada Haydar, Yağmur'un annesinin ölümüne neden olan sırrı öğrenir. Hüseyin ise Zehra'nın ilgisini çekmeyi başarır.