Kadir İnanır motor sesini özledi

atv'de yayınlanan 'Nefes' dizisinde oynayan ve uzun süredir Kadir İnanır'la birlikte olan Jülide Kural: Kadir'le bir sinema filminde oynamayı çok istiyorum. Kadir'in de motor sesini çok özlediğini hissediyorum. Motor sesini duyduğunda onda başka bir şeyler oluyor

Giriş Tarihi 24 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 14:01

İÇİNDEKİLER

'Nefes' dizisinde aşık olduğu adam için eşini ve küçük yaştaki kızını terk eden 'Mehveş' karakterini canlandıran Jülide Kural, dizide toplumun farklı bir yüzünü ortaya koyduklarını söylüyor. Kural, diziyi ve sevgilisi Kadir İnanır'ı anlattı...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


'Nefes'teki rolünüzü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir kadın, mutlu olmadığı halde, çocuğu için sevmediği bir adamla kalmalı mı? Ya da bir kadın, çocuğunu bırakmak istemediği halde, özgürlük tutkusu ve aşkı için gidebilme cesaretini taşımalı mı? İşte benim rolüm üzerinden bu konu tartışılıyor.

KİŞİ ÖNCE KENDİ OLACAK
Sizce dizi, izleyiciye, bu tür olaylara farklı bir pencereden bakma imkanı mı sunuyor?
Evet ve tam da buradan ciddi bir tartışma doğacak bence. Bir kısım izleyici çok yargılayacak 'Mehveş'i... 'Bir anne, koşullar ne olursa olsun bir yere gidemez, çocuğuyla kalmak zorundadır' diyenler olacak. Özellikle de hemcinslerim... Bir kısım izleyici ise 'Mehveş'i haklı bulacak. Bana kalırsa, insan kendisi olamazsa hiçbir şey olamaz. Kişi önce kendi olacak, ruhsal ve içsel özgürlüğünü, gerçek sevgisini yaşayabilme cesaretini gösterecek.

Genelde güçlü rollerle izleyici karşısına çıkıyorsunuz. 'Mehveş' de güçlü bir karakter mi?
Ben daha çok muhalif kadınları oynadım. Hem güçlü, hem muhalif... 'Mehveş' de biraz farklılığı olmasıyla birlikte çok güçlü bir karakter bence. Sistem içerisinde muhalif... Eğitim almasına rağmen çalışmayan, zengin burjuva sınıfına ait bir kadın. Bir kuralı ihlal ederek yeni bir yaşama adım atması onu çok güçlü kılıyor bence. Özgürlüğü seçiyor ve buradan da Jülide olarak beni yakalıyor.

Uzun süredir Kadir İnanır'la birliktesiniz. Meslektaşınızla birlikte olmanın avantajları ya da dezavantajları nelerdir?
Meslektaşım ile ilişki yaşamak benim açımdan çok büyük bir avantaj oldu. Kadir açısından da öyle olduğunu zannediyorum. Kadir ile çok iyi anlaşıyoruz. O beni oyuncu olarak çok beğeniyor. Hatta ben, onun beğendiği kadar beğenmiyorum (gülüyor).

Mesleki anlamda paslaşmalarınız oluyor mu?
Kadir çok tecrübeli bir oyuncu... Bir senaryo geldiğinde paylaşıyoruz, okuyup fikrimizi söylüyoruz. Bir rolü çalışacağımız zaman birbirimize danışıyoruz. Bedenimizi nasıl kullanacağımıza bakıyoruz. Bütün bunlar belli bir yaşa geldikten sonra beraber yürümeye karar vermemizle ilgili olabilir. Daha genç yaşlarda olsaydık, bazı şeyler daha sert olabilirdi. Ama hayatımızda belirli şeyleri oturttuk. Ne yaptığımızı ve ne istediğimizi bilen insanlarız. Bu nedenle birbirimize yol gösterebiliyoruz.

Evde tam destek var yani...
Kadir hem mesleki olarak hem de yaşam tecrübesi olarak bana çok destek oluyor. Ben biraz daha reddedici biriyim. Uzlaşmaya çok yatkın değilim. Sınırı daha çabuk aşabilir, daha çabuk kapıları kapatabilirim.

Birbirinizi olumlu ya da olumsuz eleştiriyor musunuz?
Hem de çok eleştiriyoruz. Ben kendimi de Kadir'i de çok eleştiririm. Kadir ile bu konuda üsluplarımız ve yöntemlerimiz farklıdır. O, her zaman daha pozitiftir. Önce bir olayın olumlu yönlerine bakar, sonra küçük ayrıntılarla başlayarak eleştirir. Ben aksine önce bütün olumsuzlukları görüyorum ve 'bunları iyileştirmek gerekir' diye düşünüyorum. Çünkü çok mükemmeliyetçi biriyim. Benim için hiçbir şey tam olmuyor. O yüzden kendimi de çok fazla eleştiririm.

BENDE SAYGI UYANDIRDI
Sizi birlikte bir projede ne zaman göreceğiz?
Dizide oynamamız biraz zor. Ama çok güzel bir şey çıkarsa düşünebiliriz. Ben daha çok Kadir'le sinema filminde çalışmayı istiyorum. Keşke birlikte oynayacağımız güzel bir proje olsa... Bir şeyler geliyor ama tam olarak içimize sinen bir iş olmadı. Kadir'in de motor sesini çok özlediğini hissediyorum. Motor sesini duyduğunda onda başka bir şey oluyor. Bu kadar içeriden görmeseydim bunu anlayamazdım. Bu da bende büyük bir saygı uyandırıyor. Bunları görünce 40 yılın ne anlama geldiğini daha iyi anlayabiliyorsunuz.