Ve 'NEFES'ler tutuldu!

Dizilerin kanalı atv'nin yeni bombası 'Nefes' bu akşam başlıyor. Güzel oyuncu Naz Elmas'ın intikam peşinde koşan bir klasik müzik sanatçısını canlandırdığı dizi, deneyimli oyuncu kadrosu ve sıradışı öyküsüyle milyonları ekran başına çekmeye hazırlanıyor

Giriş Tarihi 13 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 11:58

İÇİNDEKİLER

Deneyimli oyuncu kadrosu ve hikâyesiyle yeni sezonun en çok konuşulacak dizilerinden biri olarak gösterilen 'Nefes' bu akşam atv ekranlarında başlıyor. Başrollerini Naz Elmas, Jülide Kural, Uğur Polat, Çolpan İlhan, Sinan Tuzcu ve Onur Saylak'ın paylaştığı 'Nefes'in yönetmenliğini ise Ümmü Burhan üstleniyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


NAZ ELMAS BÜYÜLEYECEK
'Nefes', aynı zamanda çellist bir kızı canlandıran Naz Elmas'ın dizideki ismi... Rolü için üç ay müzik eğitimi alan Elmas, güzelliğiyle sadece dizideki erkekleri değil, ekran başındaki herkesi de büyüleyecek. Cazibesini intikam için kullanacak olan oyuncu, yıllar önce sevgilisi uğruna ailesini terk eden annesinden, üvey babası ve üvey kardeşlerinden hesap soran, melek yüzlü bir intikam prensesi kimliğine bürünecek.

NAZ'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

150 YILLIK YALIDA ÇEKİLİYOR
'Nefes'in çekimlerinin büyük bölümü Kandilli'deki 150 yıllık tarihi geçmişi olan Abud Yalısı'nda gerçekleştiriliyor. Dizide görev alan oyuncuların hepsi ekip ruhunun öneminden bahsederken, birbirleriyle çok çabuk uyum sağladıklarını ve sanki uzun yıllardır bu dizide rol alıyormuş gibi hissettiklerini belirtiyorlar. Naz Elmas, Onur Saylak ve Sinan Tuzcu, kendilerinden daha tecrübeli olan Jülide Kural, Engin Şenkan, Çolpan İlhan ve Uğur Polat gibi isimlerle çalışma fırsatı buldukları için kendilerini çok şanslı saydıklarını ifade ederek, onlarla karşılıklı oynamanın oyunculuklarına farklı bir boyut kazandırdığını söylediler.

DİZİ ENFLASYONU ETKİLEMEZ
'Nefes'in tüm oyuncuları; ekranlarda tutunmaya çalışan 80'e yakın dizi içinden sıyrılıp seyirciyle ortak bir nokta yakalayacakları konusunda iddialı... Oyuncular, yaşanan dizi enflasyonundan zarar görmeyeceklerini inanıyorlar. Özellikle Sinan Tuzcu, 'Nefes'in henüz başlamadan diğer dizilerle karşılaştırlmasını gereksiz bulduğunu belirterek, "Onlar bizim rakibimiz değil, meslektaşlarımız. Ama biz çok iddialıyız" dedi. Naz Elmas ise "Ekibimiz çok deneyimli. Yönetmenimiz Ümmü Burhan da zaten kendini ispatlamış bir insan. Böyle bir avantajımız var. Yayından kalkma gibi bir endişemiz yok açıkçası" diye konuştu.

ÇOLPAN İLHAN'DAN ÖVGÜ
Naz Elmas'ın babaannesini canlandıran Çolpan İlhan, dizinin görkemli bir hikayesi olduğunu belirterek "Bu dizide izleyen herkes kendinden bir şey bulacak" dedi. İlhan, Naz Elmas'ın oyunculuğunu çok beğendiğini de sözlerine ekledi.

'NEFES'TE TAM BİR PLAYBOY OLUYORUM
Sinan Tuzcu, Uğur Polat'ın üç çocuğundan en büyüğü olan 'Göksenin' adlı karakteri canlandırıyor ve rolüyle ilgili şunları söylüyor: "Göksenin, holdingde babasından sonraki ikinci adam. Hayatı dolu dolu... Daha doğrusu istediği gibi yaşamayı seven, tam playboy diyebileceğimiz bir karakter. Nişanlı ama Nefes'i gördükten sonra kafası karışıyor..." Tuzcu, Göksenin'le tek ortak yanlarının motor tutkusu olduğunu ekliyor.

BİR ANNE, AŞKI İÇİN KIZINDAN VAZGEÇER Mİ?
Nefes'in annesi Mehveş'i canlandıran Jülide Kural, izleyicinin Mehveş'i yargılayabileceğini belirtti... "Mehveş kızını bırakıp aşık olduğu adamın peşinden gidiyor. Bunun acısını da çekiyor. Yıllar sonra Nefes'le karşılaşıyor. Dizi de böyle başlıyor zaten" diyen Kural, 'Bir anne mutlu olmadığı bir adamla mı kalmalı? Yoksa özgürlüğü, tutkusu ve aşkı için gidebilme cesaretini taşımalı mı?" sorusunu tartışmaya açacaklarını ifade ediyor.

BİRKAÇ JENERASYON BİRARAYA GELDİK
Üç oğlu olan holding sahibi 'Yahya' karakterini canlandıran Uğur Polat, yoğun bir tempoyla çalışmalara başladıklarını anlattı. Polat, "İlk bölümlerin çekimi daha uzun sürüyor. Yeni mekân, yeni ilişkiler... Herkes birbirini yeni tanımaya başlıyor. Bir süre daha bu yoğunlukta devam edeceğiz. Birkaç jenerasyon biraraya geldik. Dizide Nefes'in üvey babasını canlandırıyorum. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

AŞK OYUNLARI İLE İNTİKAM ALACAĞIM
Dizideki tüm erkekleri kendine aşık ederek, intikam almaya çalışan Nefes adlı bir çellisti canlandıran Naz Elmas rolüyle ilgili şunları söylüyor: "Ben merkez roldeyim ve dizide, benim etrafımda gelişen olaylar aktarılıyor. Aşk oyunlarıyla intikam peşinde olan Nefes, çelloya yönelerek içindeki acıyı ve nefreti atmaya çalışıyor."

DİZİNİN KÜNYESİ:
Yapımcı: Süreç Film
Yönetmen: Ümmü Burhan
Senaryo: Gamze Özer
Müzik: Günay Uysal
Oyuncular: Naz Elmas (Nefes), Uğur Polat (Yahya), Jülide Kural (Mehveş), Sinan Tuzcu (Göksenin), Onur Saylak (Ateş), Engin Şenkan (Ali Ziya), Çolpan İlhan (Mefaret)