ES-ES girmeye korkulan sokakları ekrana taşıyor!

'ES-ES'in Penelope Cruz'a benzerliğiyle dikkat çeken oyuncusu Pınar Dikici, dizinin gençlere umut verdiğine inanıyor: Gece girmeye çekindiğimiz sokaklardaki insanların hikayesini anlatıyoruz. Eminim herkes kendinden bir şeyler buluyordur

Giriş Tarihi 10 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 11:55

İÇİNDEKİLER

Son dönemde sırasıyla 'Parmaklıklar Ardında', 'Adanalı' ve son olarak da atv'nin ilgiyle izlenen gençlik dizisi ES-ES'te karşımıza çıkan genç oyuncu Pınar Dikici, hayran kitlesini her gün biraz daha genişletiyor. İspanyol aktris Penelope Cruz'a benzerliğiyle de isminden söz ettiren oyuncu, 'ES-ES'in hikayesini ve oynadığı Menekşe karakterini çok sevdiğini söylüyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Parmaklıklar Ardında' dizisinde rol alırken 'Adanalı'da rastladık size... Bu sezon da 'ES-ES'e geçiş yaptınız. Bu geçişlere sebep olan neydi?
'Parmaklıklar Ardında' sevdiğim bir işti. Ancak okulum İstanbul'da, çekimlerse Sinop'ta olduğu için ikisini beraber götürmek zaman içinde çok yorucu olmaya başladı. Çok üzülerek de olsa o işten ayrılmak zorunda kaldım. Aynı şekilde 'Adanalı' da okulumun en yoğun olduğu, bitirme zamanlarına denk geldi ve oradan da ayrılmam gerekti.

Peki 'ES-ES'in kadrosuna nasıl dahil oldunuz? Sizi çeken neydi bu işte?
'ES-ES, gece yolda yürürken, girmeye çekindiğimiz sokaklardaki kişilerin hikayesini anlatıyor. Yok saydığımız, görmezden gelmek istediğimiz insanların... Onların yaşama savaşlarını, hayata tutunma isteklerini... Bir yandan da okuyan, varlıklı, 'temiz aile' çocuklarını, aralarındaki çatışmayı, aşkı anlatıyor. Bu hikayeyi ve karakteri çok sevdim.

MENEKŞE KARAKTERİNİ ÇOK SEVDİM
Rolünüzden bahseder misiniz biraz? Benimseyebildiniz mi Menekşe karakterini?
Menekşe'yi çok sevdim ben... Onun sevme biçimini, inadını, tutkusunu. Kendimde ehlileştirmeye çalıştığım birçok taraf, Menekşe'nin karakterini oluşturuyor. Aslında son derece 'kadın' bir karakter Menekşe... Süzülmemiş, açık ve net biri. Oynadığım diğer rollere zıt olması da, ilgimi çeken başka bir durum oldu tabii.

Dizi genelde Eskişehir'de çekiliyor. Ama sizin sahneleriniz daha çok İstanbul'da sanırım.
Birkaç bölüm sonra Menekşe de, Eskişehir'e yerleşiyor. Ben de Eskişehirli olmak üzereyim yani.

Sette ortam nasıl, çekimler nasıl gidiyor?
Dizi ekibi, iyi bir iş çıkarmak için son derece özenli çalışıyor, haliyle çok yoğun bir çalışma temposu var ortada. Ama çok iyi anlaşan ve birlikte eğlenen bir ekibiz. Çekimler son derece keyifli gidiyor şu ana kadar bu keyfi de ekrana yansıtmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince...

BİZİMKİ ÇOK GERÇEKÇİ BİR HİKAYE
Genç oyuncuların çoğunlukta olduğu bir set sizinki... Diğer oyuncularla aranız nasıl?
Gayet iyi... Birbirimizi anlıyoruz, rahat çalışıyoruz ve çok eğleniyoruz.

Dizi kısa sürede çok sevildi. Sizce izleyici neden bu kadar benimsedi 'ES-ES'i?
'ES-ES' çok gerçek bir hikaye. Herkes kendinden ve çevresindekilerden bir şeyler buluyordur eminim. Gençlere fikir ve umut verebileceğine inanıyorum. Hem gülümsetiyor, hem de içini burkuyor insanın. Biz severiz böyle hikayeleri...

Ciddi bir reyting yarışı var ekranda... Bu durum sete nasıl yansıyor?
Herkes işini gerekli özenle yapıyor. Daha yüksek reyting almak için gösterebileceğimiz fazladan bir çaba yok. Severek yapılan işlerin hak ettikleri başarıyı bulduklarını düşünüyorum.

PENELOPE CRUZ'A BENZETİLMEK HİÇ RAHATSIZ ETMİYOR
Penelope Cruz meselesine gelelim... Gerçekten büyük benzerlik var aranızda. Böyle anılmaktan sıkıldığınız oluyor mu?
Bu, sıkılıp kendime dert edinebileceğim bir durum değil. Ayrıca çok hoş bir kadın ve çok da başarılı. Varsın gitsin böyle...

Kendinizi güzel buluyor musunuz peki?
Hoş bir kadınım sanki... Severim kendimi. Malum Koç burcu!

86 doğumlusunuz. Kariyer anlamında, şu anda bulunduğunuz yerden memnun musunuz?
Her yeni yıl sabahı kendini yenileyip, kararlar alan biri olmadım zaten hiç. 23 yaşına kadar çok güzel işler yapan insanlar var. Şu noktada "Şahane bir yerdeyim, hep kalayım burada" diyemem.

OKUL NİHAYET BİTTİ
Öğrencilik hâlâ devam ediyor mu?
Maltepe Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk bölümünde okuyordum. Uzun uğraşlar sonucu bitirdim okulumu...

Yönetmenlik hedefinizin olduğunu da duymuştum...
Okulumun sinema bölümünde yan dal yapmaya başlamıştım. Ancak yarım kaldı. Şimdi, kısmet olursa, yüksek lisansımı sinemada yapmayı planlıyorum.

Uras'ın arabası takla atacak!
atv'nin gençlik dizisi 'ES-ES' yeni bölümü ile karşınıza geliyor. Bu akşam, Şahin'in adamlarının sıkıştırması sonucu Uras'ın kullandığı araba takla atar. Hastaneye koşan Işık ve Rüya, İrem'in durumunun kritik olduğunu öğrenirler. Işık perişandır, Rüya ise haklı çıkmanın öfkesiyle Işık'ın üzerine gider. Kızını Işık'ın elinden almak için bir fırsat geçmiştir eline... Kendini toplayan Uras'ın ilk isteği İrem'i görmek olur. Fakat acı içinde kızının hayata dönmesini bekleyen Işık'ın tepkisi ile karşılaşır. Işık'ın güvenini kaybettiğini düşünen Uras, tüm bu yaşananların sorumlusu olarak Tercan'ı suçlar.