Elon Musk'tan şaşırtan ''fake hesap'' itirafı! Afişe olmuştu! Meğer onun da...

X'in sahibi Elon Musk, kendisine açılan bir davaya ilişkin ifade verirken yine herkesi şaşırtan bir itirafta bulundu. Ünlü milyarder, X'te daha öne afişe olan çocuk gibi davrandığı gizli bir hesap kullandığını itiraf etti.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2024, 11:56 Güncelleme 12 Nisan 2024, 12:59
Elon Musk’tan şaşırtan ’’fake hesap’’ itirafı! Afişe olmuştu! Meğer onun da...

İÇİNDEKİLER

Eski adı Twitter olan X sosyal medya hesabını milyarlarca dolara satın aldıktan sonra bir dizi tartışmaya imza atan hamleleri ve şirket yönetimi anlayışı ile sık sık gündemden düşmeyen milyarder Elon Musk, bir dava ile ilgili ifadesi sırasında yine herkesi şaşırtan bir detayı ele verdi. Musk, sosyal medyada ana hesabı dışında bazı hesaplar kullandığını söyledi.

Elon Musk

Tesla ve SpaceX'ten sonra Twitter'ı da satın alan ünlü iş insanı, platformun adını X olarak değiştirmiş ve yaptığı değişikliklerle sert eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Musk, şimdi de verdiği bir ifade ile gündeme bomba gibi düştü. Musk, kendisine karşı açılan davalardan birine ilişkin ifadesinde, sosyal medya sitesinde ana hesabı dışında bazı hesapları kullandığını açıkladı.

İfade sırasında avukat, Musk'tan X'te @ermnmusk, "Elon Test" adı altında başka bir hesap kullanıp kullanmadığını açıklamasını istedi.

Geçtiğimiz yıl bazı kullanıcılar, platformun abonelik hizmetinin reklamını yapmak için Twitter ayarları menüsünün ekran görüntüsünü tweet atan Musk'ın köşede ikinci hesabı görünmüştü. Musk'ın gizli X hesabını yanlışlıkla afişe etmesi üzerine, ekran görüntüsünün de yayınlanmasının ardından hesabın izi sürülüyordu.

ÇOCUK GİBİ DAVRANDIĞI BİR HESABI DAHA VARMIŞ

Söz konusu X hesabı, takip edilmek isteyen ve Elon Musk'ın orijinal hesabına yanıtlar gönderen 3 yaşında küçük bir çocuğa aitmiş gibi lanse ediliyor. Elon, "@ErmnMusk" isimli hesabında, insanlardan kendisini takip etmesini istiyor.

Söz konusu hesapta geçen yıl "Sonunda 4 Mayıs'ta 3 yaşına gireceğim!" diye bir paylaşım yapılmıştı. 4 Mayıs 2023 aynı zamanda Musk'ın oğlu X AE A-XII'nin üçüncü doğum günüydü.

Geçen yıl hesaptan silinen bir başka gönderide de "Keşke gece kulüplerine gidecek yaşta olsaydım. Kulağa çok eğlenceli geliyor" yazıyordu.

Hesabın 500'den az takipçisi var; Musk'ın 180 milyondan fazla takipçisi olan asıl hesabıyla karşılaştırıldığında oldukça düşük.

Hesapta ilginç tweet paylaşımları var: Elon, bir çocuk gibi davrandığı hesabında girişimci Michael Saylor'a ilginç bir soru da yöneltmiş.

Elon Musk, gizli hesabını afişe ettiği haberinin altına "Bunun ben olduğumu asla tahmin edemezsiniz" yazmıştı. Daha sonra ise herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Musk'a davaya ilişkin ifadesi esnasında hesabın ekran görüntüsü gösterildi. Musk 27 Mart'ta verdiği ifadede "Bu hesabı kullanmıyorum. Sanırım kısa bir süre için onu bir test hesabı olarak kullandım" dedi.

MUSK BUNUN İÇİN İFADE VERMİŞ

Musk, Brody'nin kendisine karşı açtığı dava için ifade vermek zorunda kaldı.

22 yaşındaki Ben Brody, Musk'ın X'te Brody'yi yanlışlıkla iki aşırı sağ grup olan Rose City Milliyetçileri ve Proud Boys arasında çıkan bir Onur Yürüyüşü etkinliğinde kavgaya karışan bir adam olarak tanımlayan gönderileri tanıttığını iddia ederek davayı geçen sonbaharda açmıştı. Brody, Musk'ı itibarına zarar vermekle suçlamış ve ünlü teknoloji liderine 1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN