Türk gençleri Togg'a oyun üretecek!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, ODTÜ Atom ile kurdukları oyun atölyesinde gençlerin, ürettikleri oyunları Togg’a yerleştirmeye çalışacaklarını belirterek, ‘Dünyada ilk defa bir eğitimden çıkmış oyunlar, Türkiye’nin yerli ve milli arabasında oynanabilir hale gelecek’ dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
Türk gençleri Togg’a oyun üretecek!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ankara Etimesgut Havaalanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te Türk gençleri tarafından geliştirilen yeni projeyi duyurdu.

HEDEF YENİ TURCORNLAR
Gençlerin oyun ve kodlama yeteneklerini geliştirerek bu alanda yeni Turcornların çıkmasına destek olmak amacıyla açılan Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi'nde (DDYM) yeni dönemde 24 öğrenciye eğitim verdiklerine işaret eden Koç, buradaki eğitim ve yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdim ettiklerini söyledi. Buradaki Apple Eğitim Merkezi'nden eğitim alanlara verdikleri sertifikanın dünyanın her yerinde geçerli olduğunu belirten Koç, şöyle devam etti:

GURUR KAYNAĞI
"ODTÜ Atom ile birlikte oyun atölyesi (Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi Oyun Atölyesi) de kurduk. Burada gençlerimiz çok güzel oyunlar gerçekleştirdi. Bu oyunları da Türkiye'nin yerli ve milli arabası olan Togg'a yerleştirmeye çalışacaklar. Dünyada ilk defa bir eğitimden çıkmış oyunlar, Türkiye'nin yerli ve milli arabasında oynanabilir hale gelecek. Bu da bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Yerli oyun üreticilerimiz yerli arabamıza oyun üretmeye başlayacak. Türkiye oyun alanında çok gelişmiş durumda. İnşallah bu gençlerimiz yeni Turcornlar yani Unicornlar milyar dolarlık firmalar oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklar."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN