Twitter'a neden 'limit aşımı' getirildi? Elon Musk'tan bir tuhaf savunma: Dünyaya iyilik yaptım

Twitter kullanıcıları dün sosyal medya platformunda karşılaştıkları 'limit aşımı' uyarısının ardından büyük biri şaşkınlık yaşadı. Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk, manipülasyonları engelleme amacıyla, kullanıcılara geçici görüntüleme limiti getirildiğini duyurdu. Büyük tepki çeken kararın ardından Musk, daha sonra yaptığı paylaşımda ise söz konusu limitlerin yakında yükseleceğini ifade etti. Ancak platformun kullancıların, tepkilerini yükseltirken, kimileri de yeni sosyal medya mecraları aramaya başladı. Bugün bir kez daha açıklamada bulunan Musk, izleme sınırının belirtilmesinin nedenini Twitter bağımlılığı olarak gösterirken, "Buradan dünya için bir iyilik yapıyorum" ifadelerini kullandı. Geçici okuma limitleri, ücretli doğrulanmış hesap kullanıcıları için günde 10 bin gönderi; doğrulanmamış kullanıcılar için bin olarak duyurulmuştu.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2023, 14:03 Güncelleme 03 Temmuz 2023, 11:14
Twitter’a neden ’limit aşımı’ getirildi? Elon Musk’tan bir tuhaf savunma: Dünyaya iyilik yaptım

İÇİNDEKİLER

Twitter'a getirilen sınırlama sonrasında tepkilerin odağında olan Twitter'ın CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kendini savundu. Dünyaya iyilik yaptığını ifade eden Musk, "Telefonu bırakın ve gidip ailenizle vakit geçirin" dedi.

TWİTTER'DA LİMİT DÖNEMİ
Dünya, dünden beri Twitter'da meydana gelen yeni uygulamayı konuşuyor. Dün sosyal medya platformu Twitter'a giren kullanıcılar 'limit aşımı' uyarısıyla karşılaşmış ve platformu kullanamıştı.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk, platformdaki manipülasyonu belirleyebilmek için kullanıcılara geçici olarak içerik görüntüleme limiti getirildiğini duyurdu.

Musk, Twitter hesabından, sistemdeki manipülasyonu tespit edebilmek için getirilen geçici limitlere ilişkin paylaşımda bulundu.

LİMİTLER YÜKSELTİLDİ
Doğrulanmış hesapların günde 6 bin, doğrulanmamış hesapların 600 içerik görüntüleyebileceğini bildiren Musk, yeni doğrulanmamış hesapların ise günde 300 gönderi okuyabileceğini kaydetti.

Musk, daha sonra yaptığı paylaşımda ise söz konusu limitlerin yakında sırasıyla 8 bin, 800 ve 400'e yükseleceğini ifade etti.

ÜCRETLİ HESAPLARA AYRICALIK
Sosyal medya platformu Twitter, geçen yıl da ücretli doğrulama hizmetini başlatmıştı.

Bugün ise Musk, geçici okuma limitlerini doğrulanmış kullanıcılar içinde günde 10 bin gönderiye; doğrulanmamış kullanıcılar için günde bin gönderiye; yeni ve doğrulanmamış kullanıcıların limitinin ise günde 500 gönderiye yükseldiğini ifade etti.

"DÜNYA İÇİN İYİLİK YAPIYORUM"
Tepki çeken karar sonrası ise Musk, kendisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla savundu.

Musk, "Bir izleme sınırının belirtilmesinin nedeni hepimizin Twitter bağımlısı olması ve dışarı çıkmaya ihtiyaç duyulmasıdır. Buradan dünya için bir iyilik yapıyorum" dedi.

Musk, başka bir paylaşımında ise "Derin bir transtasınız, uyanın. Arkadaşlarınızı ve ailenizi görmek için telefondan uzaklaşın" açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN