5G için 1 milyon kilometre fibere ihtiyaç var

Ortak alt yapı ile hareket etmenin verimli kaynak kullanımı açısından önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin 5G teknolojisine tam geçiş yapabilmesi için 1 milyon kilometre fibere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2020, 16:57 Güncelleme 19 Kasım 2020, 16:57
5G için 1 milyon kilometre fibere ihtiyaç var

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyanın merakla yakın takip ettiği 5G tekonolojisi hakkında Turkcell Genel Müdürü Murat Erken önemli açıklamalar yaptı.

1 MİLYON KİLOMETRE KABLO
Murat Erkan, "Şu an Türkiye'de bulunan 400 bin kilometrelik bir fiber hat 5G'ye geçiş için yeterli değil, bu uzunluğun 1 milyon kilometre olması gerekiyor. Turkcell olarak kurulduğumuz günden beri ülkemizin kaynaklarını en doğru ve en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Dünyada da önemli örnekleri olan ortak altyapı ile hareket etmek verimli kaynak kullanımı açısından kritik bir öneme sahip.

15-16 MİLYAR DOLARLIK MALİYET
21 milyon hanelik ülkemizi düşündüğümüzde her şirketin kendi altyapısını kurması 15-16 milyar dolarlık bir maliyet ortaya koyuyor, bunun yerine ortak bir altyapı ile bu maliyeti dörtte birine düşürebiliriz. Ayrıca ortak altyapı oluşturmak için kurulacak şirketin de dünyadaki yatırımcılar tarafından ilgi göreceğini ve finansal kaynak bulma konusunda zorlanmayacağımızı düşünüyoruz" dedi.