Google mırıldanarak şarkı bulma nasıl kullanılır? Google Asistan Shazam'ın tahtını sarsacak!

Google mırıldanarak şarkı bulma özelliği günün en dikkat çeken özelliklerinden birisi oldu. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, yapay zeka asistanı sayesinde "mırıldanarak" şarkı bulacak. artık çok daha kolay olacak. Bu özelliği aktif olarak kullanmak isteyen ve merak eden yüz binlerce kişi ise Google mırıldanarak şarkı bulma nasıl kullanılır sorusuyla ilgili araştırmalara başladı. Google Asistan'da yer alan Hum to Search özelliğiyle ona söylediğiniz ya da ıslık çaldığınız müzikleri bulmak daha kolay olacak.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2020, 16:49 Güncelleme 16 Ekim 2020, 16:49
Google mırıldanarak şarkı bulma nasıl kullanılır? Google Asistan Shazam’ın tahtını sarsacak!

İÇİNDEKİLER

Google mırıldanarak şarkı bulma özelliği kısa sürede insanların ilgisini çeken özelliklerden birisi oldu. Google mırıldanarak şarkı bulma özelliğiyle çok konuşulacak. Bu yeni özellikle Shazam'ın tahtı sarsılacak. Google Asistan'ın bu yeni özelliğiyle birlikte mırıldanarak ya da ıslık çalarak şarkı bulmak çok kolay bir hale geldi. Bu özellik, Google'ın iOS ve Android platformlarındaki ana uygulamasında da geçerli olacak. Peki, Google mırıldanarak şarkı bulma nasıl kullanılır? İşte merak edilenler...

NASIL KULLANILIR?

Google Asistan'ı açtıktan sonra şarkı sözlerini mırıldanın ya da müziği ıslık çalın.

Google'ın yapay zeka asistanı sayesinde dinletilen müzik kolaylıkla bulunabilecek.

Bulunan şarkı ve sanatçı hemen ekranda gösterilecek.

ŞU AN GOOGLE PIXEL CİHAZLARDA KULLANILIYOR

Google, Pixel cihazları için Google Asistan'la entegre çalışan şarkı bulma özelliği getirdi. Search On etkinliğinde Pixel cihazlar için yeni bir özellik tanıtan Google, yapay zeka ile bilgi toplayarak neler yapılabileceğini bir kez daha kanıtladı.

Eski ya da yeni bir şarkıyı unuttuysanız ve "sözleri dilimin ucunda" diyerek hatırlamaya çalışıyorsanız tam o sırada bu özellik devreye giriyor. Şarkının ufak bir noktasını hatırlamanız bile mırıldanarak bulmanıza yardımcı olabilecek.

ÖZELLİK NASIL ÇALIŞIYOR?

Gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen bu teknoloji, Google'ın uzun süredir yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin meyvelerinden biri olarak kabul ediliyor. Müzik bulma özelliği, buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ediyor ve dijital dalga biçimine dönüştürüyor. Ardından yapay zeka ile beslenen veri yığınına girerek buna uygun bir dijital dalga biçimi arıyor. Bu melodiyi bulduğunda ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya ulaştırıyor.

Şu anda Pixel cihazlarda kullanılabilir olan bu özellik, Google Asistan'la entegre olarak da çalışabiliyor. Bunun için Google Asistan'ı açıp "What song is this?" diye sormanız gerekiyor. Bunu söyledikten sonra şarkıyı mırıldanmaya veya ıslık çalmaya başlıyorsunuz ve Google Asistan karşınıza hatırlayamadığınız şarkıyı çıkarıyor. Google, bu süreçte yaptığınız mırıldanmayı analiz etmek için anonim olarak Google sunucusuna yüklüyor. Bu da uygulamanın sürekli daha iyi olmasının önünü açıyor.