Instagram'dan o hesaplar için yeni karar! Eğer teyit edilmezse...

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Instagram sahte profiller için önemli bir adım atmanın eşiğine geldi. Son yapılan açıklamaya göre Instagram'ın 1 milyardan fazla kullanıcısı mevcut. Instagram'da kullanıcı deneyiminin en iyi hale gelmesi için geliştirmeler yapılıyor. Uygulamaya yeni özellikler ekleniyor veya mevcut bazı özellikler üstünde değişiklikler yapılıyor. Yeni gelecek özelliklerden biri pek çok kullanıcıyı rahatlatacak cinsten. Instagram bundan böyle kimlik isteyecek.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2020, 18:08 Güncelleme 12 Ekim 2020, 18:08
Instagram’dan o hesaplar için yeni karar! Eğer teyit edilmezse...

İÇİNDEKİLER

Instagram sahte hesaplar için yeni karar almak üzere. Facebook bünyesinde yer alan Instagram sahte kullanıcılar için önemli bir karar almanın eşiğinde. Instagram bünyesindeki sahte hesaplarla mücadele için kimlik tespiti yapmaya başlayacak. Sahte hesap olarak tespit edilenleri önce gönderi erişimi azaltılacak ve ardından belirtilen sürede tespiti gerçekleştirmeyenlerin hesapları ise tamamen silecek.

KİMLİK DOĞRULAMASI İSTEYECEK

Instagram, sahte hesap olduğuna dair şüphe duyduğu hesaplardan kimlik bilgisiyle doğrulama isteyecek.

Instagram'a bu bilgiyi ibraz edenlerin hesapları açık kalacak. Bu süreçte geç davranan kullanıcıların paylaşımları ilk etapta çok daha az kişiye ulaştırılacak; süre dolduğunda ise hesap tamamen silinecek.

Bu noktada önemli olan Instagram'ın sahte hesapları nasıl yakalayacağı. Bu kapsamda bir kullanıcının hesabına gelen takipçiler, o kullanıcının bölgesi dışından ağırlıklı olarak geliyorsa bu şüpheli bir durum olarak görülecek.

Instagram'ın bu adımı atmasında yaklaşan ABD seçimleri de önemli bir rol oynuyor. Seçim öncesinde kullanıcıların arasında yanlış bilginin yayılmasını önlemek adına 'kimlik konrolü' çözüm olarak görülüyor.

Instagram, bu durumun dışında hesabını doğrulamak isteyenlerin başvurularını tamamlamaları için de uzun süredir kullanıcılardan kimlik istiyor.

INSTAGRAM REELS NEDİR?

Instagram'ın Reels özelliği ile çekilmiş 15 saniyelik videolar, gönderi ya da hikaye olarak paylaşılabiliyor.

INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılar, Reels'i kullanarak çektikleri videolarda artırılmış gerçeklik efektleri kullanabiliyorlar. Ayrıca zamanlayıcı ve geri sayım yeteneğine de sahip olan Reels, kullanıcılara daha rahat bir içerik oluşturma deneyimi sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak bir kullanıcı, Reels aracılığıyla oluşturduğu içeriğin video hızını, belirli noktalarda diledikleri gibi değiştirebiliyorlar.

INSTAGRAM HAKKINDA

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.