WhatsApp bunu yapanlara hemen dava açıyor! Kullananlar şaşkına döndü

Whatsapp cep telefonu kullanan hemen herkes tarafından kullanılıyor. Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması arasında yer alıyor. Whatsapp'ta yaşanan gelişmeler ise haliyle milyonları etkiliyor. Bu bağlamda yaşantımızı kolaylaştıran WhatsApp uygulaması, açılan ortak söyleşi gruplarındaki tatsızlıklarla başımıza dert de olabiliyor.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2019, 09:05 Güncelleme 07 Ocak 2020, 13:03
WhatsApp bunu yapanlara hemen dava açıyor! Kullananlar şaşkına döndü

İÇİNDEKİLER

Whatsapp ile ilgili yeni gelen bir haber kullanıcıları bir hayli yakından ilgilendiriyor. Whatsapp bu sefer kullanıcıları üzecek. Whatsapp kuralları sonrasında bunu yapanlara mahkeme yolu gözüktü. WhatsApp bunu yaparsanız size dava açacak! 1.5 milyar aktif kullanıcısı ile sektörün en popüler platformu olan WhatsApp kuralları ihlal eden kullanıcılarını dava edeceğini duyurdu.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu sefer platforma entegre edilen yeni bir özellik ile değil aldığı karar ile gündemde. 1.5 milyar aktif kullanıcısı ile sektörün en popüler platformu olan WhatsApp kuralları ihlal eden kullanıcılarını dava edeceğini duyurdu.

Whatsapp cep telefonu kullanan hemen herkes tarafından kullanılıyor. Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması arasında yer alıyor. Whatsapp'ta yaşanan gelişmeler ise haliyle milyonları etkiliyor. Bu bağlamda yaşantımızı kolaylaştıran WhatsApp uygulaması, açılan ortak söyleşi gruplarındaki tatsızlıklarla başımıza dert de olabiliyor. Grup üyelerinin ileti gönderimlerinde konu kurallarına uymamaları iletişimde gergin anlar yaşatabiliyor.

Yapılan açıklamada otomatik mesaj atılması ve diğer kullanıcıların rahatsız edilmesi gibi durumların saptanması durumunda sorumlu kişilere karşı yasal adımların atılacağının altı çizildi. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızın bir parçası haline Whatsapp hemen hemen hepimizin bolca vakit geçirdiği bir uygulama oldu.

Arkadaşlarımızla rahatça iletişime geçmek için bize kolaylık sağlayan bu uygulama, grup özelliğiyle zaman zaman insanı sinirlendirebiliyor. Çünkü normal iletişim kuralları, Whatsapp gruplarındaki yazışmalarda görmezden gelinebiliyor, sağduyu kaybedilebiliyor Aile, apartman, işyeri, okul grupları, sizi doğrudan ilgilendirmeyen konularda sonu gelmeyen mesajlar, sahte bilgi paylaşanlar, kedi- köpek videoları, karikatürler. Whatsapp gruplarındaki yazışmalar bazen zor olabiliyor..

Mobil kullanıcıların, kullanım eğilimleri her geçen yıl farklılık gösteriyor. Sosyal medya kullanım oranları artarken, kullanılan mobil cihazlarda da değişimler yaşanıyor. Bu değişimler genellikle şirketler tarafından yapılan araştırmalarla gözler önüne seriliyor. Son olarak, Deloitte tarafından yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması da bu eğilimlere dikkat çekti. Araştırmada yer alan Türkiye'deki günlük WhatsApp kullanım oranı şaşırttı.

Whatsapp'ın bilinmeyen 12 harika özelliği

1- Kalın,üstü çizili ve italik: Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gerek yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek. Bu özellik şimdilik sadece beta halindedir ancak çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.

2- Emoji taraması:Kullanan herkesi bildiği üzere Whatsapp'ta birçok emoji var anca bu emojilerinin fazla olması bazen doğru anda doğru emojiyi bulmak zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.

3- Dakik hesaplamalar:Sürekli konuşmalarınızı takip etmekte zorlanıyorsanız,küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilmeniz mümkün. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan ''Bilgi'' opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilmeniz mümkün olacak.

4- Grup sohbetlerinizi sessiz alın:Eğer çok fazla bildirim Whatsapp arkadaş gruplarınız varsa istediğinizde,''Grup bilgisi''ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat,bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.

5- Birilerini özel hissettirin:Aynı anda birden fazla kişiye sadece kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsin.Tek yapmanız gereken ''Sohbet'' ekranından ''toplu mesaj listelerini'' tıklayarak,alıcıları seçebilir ve onlara mesaj gönderebilirsiniz.

6- Paranız cebinizde kalsın:"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi olmayan ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

7- Otomatik yüklemeleri durdurun:Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.


8-Referans için önemli mesajları işaretleyin: Önemli bir mesajı bulmak için çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz. Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar"ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.

9-Dizüstü Whatsapp:WhatsApp'ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki WhatsApp'inizden alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.

10- Grup konuşması taraması: Eski bir grup konuşmasını bulmak için tek yapmanız gereken konuşmanın içinde kimlerin olduğunu hatırlamak. Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz.

11-Yanıtlamayı kendinize hatırlatın:Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti "Okunmamış" olarak işaretleyebilirsiniz. Böylece konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta, size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatabilir.

12- Favori sohbetlerinizi oluşturun:Şu anda yalnızca beta halinde bulunan bu özellik sayesinde bir konuşmayı sohbetler listenizin en üstüne koymanız mümkün. Tek yapmanız gerek sohbete basılı tutarak, ekranda beliren 'pin' opsiyonunu seçmek.