Samsung Whatsapp'a rakip oldu

Giriş Tarihi 20 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2018, 13:30
Samsung Whatsapp’a rakip oldu

İÇİNDEKİLER

Marka tescil dosyasında Uhssup'ın konum paylaşmak ve konuma yorum yapmak özelliklerine sahip olan bir mesajlaşma uygulaması, sosyal ağ olduğundan bahsediliyordu. Şimdiye kadar uygulama hakkında başka bir detay ortaya çıkmamıştı. Sonunda Uhssup üstündeki sis biraz dağıldı.

Koreli medya organı Heraldcorp'un haberi Uhssup hakkında ilginç bir haber yayınladı. Kaynağın aktardıklarına göre Samsung, Galaxy S9'la birlikte Uhssup'ı kullanıcıların beğenisine sunacak. Hatta uygulama yeni telefonlara yani S9 ve S9+'a önceden yüklenmiş olacak.

Raporda ilginç ayrıntılar var. Samsung, Uhssup markası için EUIPO'ya (Avrupa Parlamentosu Fikri Mülkiyet Ofisi) yaptığı başvuru dışında, Kore'de de ayrıca "Samsung Social" ismi için de tescil başvurusunda bulunmuş.

Kaynak uygulamanın konum paylaşma ve kullanıcıların diğer kişilerin yerleri için yorum yapma özelliklerini yinelerken, Uhssup'ta mesajlaşmanın da olacağını belirtiyor. Zaten buna benzer özellikler WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları ve diğer sosyal ağlarda da mevcut.

Şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgilere bakarsak, Samsung'un Uhssup'ı çıkarmasındaki sebep açık değil. Google gibi bir şirket bile en popüler hizmetlere sahip olmasına rağmen, başarılı bir sosyal ağ oluşturmak için uğraşıyor.

Neyse ki, Uhssup için fazla beklemeyeceğiz. S9'la birlikte ortaya çıkacak. Ayırt edici özellikleri var mı yok mu öğreneceğiz. Samsung geçmiş dönemde ChatOn servisini sunmuş, ama bu hizmetini sonlandırmıştı.