'İkizin' ile artık aynaya ihtiyaç yok

3D yazıcıların teknoloji dünyasına girmesiyle birlikte sökterde yeni iş sahalarının açılmasına da imkan sağlıyor. 3D yazıcı ile bir şok eşyanın hatta otomobil parçalarının bile yapıldığı iş sektöründe artık size birebir benzeyen biblolarınızın da yapılması mümkün...

Giriş Tarihi 26 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 26 Ocak 2015, 12:34
’İkizin’ ile artık aynaya ihtiyaç yok

İÇİNDEKİLER

3D teknolojisininden yeni iş sahası açan Türk girişimciler, artık insanları da tarayarak üç boyutlu görüntülerini çıkartabiliyor. Türkiye'de bu işin ilklerinden olan İkizin Teknoloji şirketi, AR-GE çalışmalarıyla insanların da taranabilip, üç boyutlu görüntülerinin alınabilmesini sağlayarak sektörde yeni bir iş sahası geliştirdi.

İkizin Teknoloji Genel Müdürü Birkan Şahi sektöre getirdikleri kolaylığı şu sözlerle anlattı "Bir kişinin biblosunun üretilebilmesi için sadece hizmet verdiğimiz İkizin mağazalarını ziyaret etmeniz ve 3 boyutlu taramanızı birkaç saniye içinde gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Ardından 3 boyutlu üretim süreci 3-7 gün gibi kısa sürede tamamlanmakta ve müşterilerimize ikiz bibloları teslim edilmektedir.Tüketiciler yerli Ar-Ge sonucu çıkan çözümü oldukça beğenmiş durumda. Yoğun ilgi sadece ülke içerisinde de sınırlı değil. 3 boyutlu tarama teknolojisi, diğer ülkelere ithal edilmek üzere. İlk talep Azerbaycan'dan gelmiş durumda. 3 boyutlu tarama ve baskı dünyasındaki Ar-Ge çalışmaları hızla devam etmektedir ve bu konuda çok farklı çözümler ile yakın geleceğimizin şekilleneceği de bir gerçektir. İkizin Teknoloji olarak biz de bu konudaki gelişimimizi devam ettirmekteyiz ve ülkemizin 3 boyutlu tarama teknolojisi alanında ithal yapabilen konuma gelmesi ile birlikte ülkemizin cari açığının kapanması konusunda katkıda bulunmuş olmaktan onur duyacağız.İlk ithalatımızı kardeş ülke Azerbaycan'da Ekizin markasının oluşturulması ve İkizin konsepti ile teknolojisinin kullanılarak hizmet verilmeye başlaması ile yapmış bulunmaktayız. Yakın tarihte de farklı ülkelerden birçok talep alarak 2015 yılına da umut verici gelişmeler ile girmiş olmaktan son derece mutluyuz"



TÜRK MÜHENDİSLER ZARARSIZ HALE GETİRDİLER
İçerdiği radyoaktif maddeler insan sağlığını tehdit eden tarayıcılarına çözümü ise Türk mühendisler buldu. İkizin Teknoloji, Türk mühendis ekibiyle birlikte 2013 yılında bu soruna çözüm olmak için Ar-Ge çalışmalarını başlattı. Geçtiğimiz yıl meyvelerini alan şirket, insan sağlığına tamamen zararsız olan tarayıcı kabini adını verdikleri teknolojiyi geliştirdi.



ÜÇ BOYUTLU YAZICILAR NELER YAPILABİLİR
Günümüzde birçok teknoloji uzmanı, üç boyutlu yazıcıların son yılların en büyük buluşu olduğunu söylüyor. İlk başlarda, basit süs eşyaları ve görsel amaçla ürünlerin üretiminde kullanılan bu yazıcılar artık tıptan, otomotiv sektörüne kadar farklı konularda da hizmet veriyor.
Yapay kalp ve organ üretimi için test edilen üç boyutlu yazıcılarla, geçtiğimiz aylarda tamamen çalışan bir otomobil de basıldı. Özellikle yedek parça ya da ev eşyası üretimi konusunda üç boyutlu yazıcıların tüm sektörleri değiştireceği düşünülüyor. Bazı modacılar şimdiden bu konuda yatırıma başladı, üç boyutlu yazıcıların elinden çıkmış ilk konsept kıyafetler moda günlerinde tanıtılıyor.