Cep şovu başladı

Mobil Dünya Kongresi'nde akıllı telefon ve uygulamalar yarışırken Vodafone CEO'su Colao'nun teknolojiyi kullanan Türk çiftçisini anlatması organizasyona damgasını vurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2012 Güncelleme 28 Şubat 2012, 01:51
Cep şovu başladı

İÇİNDEKİLER

Dünyadaki cep telefonları teknolojilerinin sergilendiği en önemli yer olan 'Mobil Dünya Kongresi ve Mobil İletişim Fuarı İspanya'nın Barcelona kentinde başladı. Yüzde 15 daha fazla katılımın olduğu fuarda 200 ülkeden bin 400 firma ve 65 bine yakın profosyonel bir araya geldi. Türkiye'den de büyük katılımın olduğu kongrenin bu yılki teması 'Cep Telefonunu Yeniden Tanımlamak' olarak belirlendi. 4G teknolojisinin de denendiği fuarda Vodafone CEO'su Vittorio Colao'nun, 'Türk çiftçilerinin teknolojiyi kullandıkları "Çiftçi Kulübü" ile ilgili anlattıkları büyük ilgi gördü. Colao, dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji şirketleri yetkililerine sunum yaparken, Vodafone Türkiye'nin geliştirdiği bir yıl konuşup faturanın hasat zamanı ödendiği 'Hasatta öde' uygulamasını örnek gösterdi.

600 BİN ÜYESİ VAR
Colao Vodafone Türkiye Çiftçi Kulübü'ne üye olan 600 bin çiftçinin kendi ihtiyaçlarına özel servisler aldığını belirterek, "Mobil teknolojilerin bu tip uygulamalarla kullanılması ile gelişmekte olan ülkelerin tarım gelirlerinde 2020'ye kadar 140 milyar dolarlık artış sağlamak mümkün" dedi.

TEKNOLOJİ İHRAÇ EDİYORUZ
Barselona'da bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye'nin hem global birikimiyle Türkiye'ye katkıda bulunduğunu, hem de Türkiye'den dünyaya teknoloji ihraç ettiğini ifade etti. Oksijen Ar-GE ile yeni teknolojiler geliştirdiklerini belirten Öğüt, "Türkiye'deki teknoloji ihracatının artmasına hız kazandırarak, ülkemizin adını uluslararası platformlara taşıyoruz. Oksijen Ar-Ge gruru kaynağımız oldu" dedi.

CEP'TEN SİNEMA...
Fuarda dev firmalar yeni teknolojilerini tanıtıyor. İşte birkaç örnek:
Samsung'un fuarda tanıttığı telefon, projeksiyon gibi duvara filmi yansıtıp evde sinema imkanı sunuyor.
Nokia geliştirdiği yeni cep telefonuyla 12 megapiksel olan çözünürlük sınırını 41 megapiksele yükseltti.
Fuarda suda ıslanmayan cep telefonları da büyük ilgi gördü.
HTC'nin fuarda tanıttığı yeni cep telefonu, arabada ya da herhangi bir yerde radyodan dinlediğiniz bir müziği anında tanıyıp albümünü indiriyor.

9 MİLYARI BULACAK
Kongre'de konuşan Telecom İtalya CEO'su Franco Bernabe, GSM şirketlerinin şu anda 6 milyar kişiye hizmet verdiğini, 2015'te bu rakamın 9 milyarı geçeceği belirtti.

* Caloa, sunumunda Denizlili çiftçi Mehmet Sencan'ın traktör üzerinde cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafını kullanırken, 'Hasatta öde' uygulamasını dünyaya örnek gösterdi.